T. N. 2020.09.30 17:56 Frissítve: 2020.09.30 17:58

Ajánló: Mezei Dániel 18 kilót fogyott futással

A sportriporter sérülések miatt fejezte be az amatőr futballt, testsúlygyarapodását azonban nem nézte tétlenül, s bár megszenvedett, de március óta csaknem húsz kilótól szabadult meg.

 

Legfőképpen magáért fut, de több szempontból is a határait feszegeti Mezei Dániel, a Testnevelési Egyetem kommunikációs vezetője. A sportriporter úgy döntött, jó formában szeretné elérni ötvenedik születésnapját.

„Minden akkor kezdődött, amikor futball közben harmadjára is szétment a bokám – árulta el hobbifutó-karrierjének kezdetét Mezei Dániel korábbi televíziós sportriporter. – Ekkor kétezerhetet írtunk, én pedig azt mondtam magamnak, ebből elég volt! Végleg abbahagytam a focizást a barátokkal, és elkezdtem komolyabban foglalkozni a futással. Előtte is voltak ugyan fellángolásaim, de a harmadik sérülésem után úgy döntöttem, itt az ideje, hogy végleg sportágat váltsak. Ekkor vált hobbimmá a futás.”

Első hallásra mindez felettébb egyszerűen hangzik, ám Mezei Dániel elárulta, ahogy sokakkal, vele is nemegyszer előfordult, hogy leállt a testmozgással. Mint elmondta, 2010 és 2015 között igencsak lendületet vett, utána azonban többször előfordult, hogy kisebb szünetet tartott. Főként a munkás időszakok jelentettek veszélyt a mozgásra, ami kevés futással és sok evéssel járt.

„Eleinte csak lazán, egyszerű futófelszerelésben futottam. Emlékszem, megmosolyogtam a barátaimat, amiért komoly futócipőt és polárövet vettek maguknak. Akkoriban még különösebb tudományos háttér nélkül kocogtam. Gyakran futottam rövidebb távokat, a számok nyelvén ez azt jelenti, heti négy-öt alkalommal öt-hat kilométert. Három évvel ezelőtt azonban elkezdtem növelni a távot, és alkalmanként már tizenöt-húsz kilométert is lefutottam. Ekkor már figyeltem a részletekre, a felszerelésre, a folyadékbevitelre és az adatokra. Ezután jött két keményebb évem, rengeteg munkát vállaltam, és szinte teljesen leálltam a futással.”

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.

2020.10.29 23:19:15

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Iharos Sándor tudta ezt, s erről nem volt képes szólni egész életében. Ezért élt úgy, ahogy élt, saját lelkének sosem megbocsátva, »menekülve«, roncsolva magát, mert ama békesség, amiről az evangélium beszél, nem adatott meg neki.

2020.10.28 19:03:53

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Interjú az 1956-ban meggyilkolt öttusázó-költő Gérecz Attila monográfusával, Hajnal Gézával.

2020.10.27 19:05:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A derék japánoknak mintha nem lenne szerencséjük a játékokkal: a háromból ez már a második olyan nyári olimpia, amellyel problémáik adódnak.

2020.10.24 20:38:44

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„A kapa, a kasza, a metszőolló megtette a hatását, a fogásomat nem lehetett csak úgy lebontani."

2020.10.23 23:41:45

Egyéb egyéni THOMAS BACH

ALAPVONAL. A sportolók a kiválóság, a szolidaritás és a béke értékeit képviselik. Ezt a befogadást és a kölcsönös tiszteletet azáltal is kimutatják, hogy politikailag semlegesek a játéktéren és az ünnepségek során.