MTI 2020.09.15 11:55 Frissítve: 2020.09.15 12:23

Rákosmente: bokrétaavató-ünnepség az új sportcsarnoknál

Rákosmente önkormányzata bokrétaavató-ünnepséget tartott kedden a főváros XVII. kerületének központjában annak apropóján, hogy a városrehabilitációs program keretében épülő multifunkcionális csarnok építése során elérték az épület legmagasabb pontját.

 

A sajtóbejáráson Horváth Tamás polgármester kiemelte: a kerületben jelenleg több mint 20 sportág képviseletében több mint 50 sportegyesület működik, de az egyesületek közül pusztán öt rendelkezik kisebb sportlétesítménnyel.

„Most a szemünk láttára valósul meg egy olyan csarnok megépítése, amely több évtizede visszatérő álma a kerületben élőknek” – hangsúlyozta.

Hozzátette: évről évre növekszik a kerületben lakók száma, amely közelít a 90 ezerhez, és mivel sok fiatal költözik ide, az átlagéletkor folyamatosan csökken. A sportolással kapcsolatos egyre fokozódó igényeket azonban a meglévő infrastruktúra már nem volt képes kielégíteni.

„Ez a csarnok viszont kiváló központja lehet nemcsak a kerületi, hanem a régió sportéletének és kiemelt rendezvényeinek”
– mondta.

Horváth Tamás azt javasolta, hogy a csarnokot a korábbi polgármesterről, a már elhunyt Riz Leventéről nevezzék el, akinek a kerület ügyes-bajos dolgai mellett a sportcsarnok is szívügye volt.    

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta: a kormány célja, hogy minél többen és rendszeresen sportoljanak az országban, amihez azonban biztosítani kell az infrastrukturális lehetőségeket.

„Büszkék lehetünk, hogy országszerte egyre több ilyen színvonalas sportlétesítmény épül és kerül átadásra az utánpótlás, a versenysport, a szakemberek és a nézők legnagyobb örömére" – fogalmazott. A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a rákosmenti csarnok nemcsak a kerület és a főváros, hanem az ország büszkesége is lesz egyben.

„Sok sikert és kitartást a további munkához, egy év múlva találkozunk ugyanitt, már a tényleges átadáson"
– emelte ki.

A beszédeket követően a daru az épület tetőszerkezetére felhúzta a bokrétát.

A multifunkcionális csarnok a kormány nettó 8.97 milliárd forintos támogatásával épül fel, benne két teljes értékű kézilabdapályára osztható nagyterem hazai és nemzetközi szabványoknak megfelelő versenypályával készül. A csarnok több sportág (kézilabda, kosárlabda, röplabda, futsal, floorball, tollaslabda, asztalitenisz, ritmikus gimnasztika, birkózás, cselgáncs, karate, ökölvívás, súlyemelés, torna, vívás, versenytánc) programjainak lebonyolítására lesz alkalmas, míg annak hátsó fali részén mászóterem (boulder és alpin falak) kerül kialakításra. A létesítményben – a fix és az esetleges mobilhelyekkel együtt – maximálisan 1500 néző foglalhat majd helyet.

2021.03.08 22:21:19

Egyéb csapat MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Sokszor eszembe jut, hogy egy-egy valamikor népszerű, jegyzett sportág miért tűnt el, legalábbis a (sport)köztudatból. Okok mindig fellelhetők, ám általánosítani nehéz, hiszen a világ s benne a lehetőségek folyamatosan változnak.

2021.01.07 20:06:06

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ehhez képest a buborékba zárt kosarastornák a béke szigetét jelentik, igaz, arra jóval kevesebb esély kínálkozik, hogy valaha is röhögőgörccsel fenyegető emlékek legyenek belőlük. Most bőven beérnénk csapataink továbbjutásával, no meg a rendezvények vírusmentességével.

2021.01.05 12:45:20

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER

Vívásban, birkózásban és a művészeti versenyben szerezhettünk volna érmet Antwerpenben.

2021.01.02 16:49:51

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN

Az idei gálán Mediaworks-díjat kap a Pólósok pólósa és a két Kézisek kézise.

2020.12.04 17:41:04

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN, L. PAP ISTVÁN, SZELI MÁTYÁS, TÓTH ÁDÁM, BERTA MIHÁLY

Szenvedélyesen játszó futballisták, akiket azonban másfajta szenvedély is a hatalmába kerített.