WTCR: Urrutia nyert, Michelisz negyedik Portugáliában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 14:55
null
Michelisz negyedikként látta meg a kockás zászlót az első versenyen (Fotó: DPPI)
Santiago Urrutia aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének első futamán. Mögötte Yann Ehrlacher és Néstor Girolami szelte át a célvonalat, míg a magyarok közül Michelisz Norbert a negyedik, Tassi Attila a kilencedik, Nagy Dániel a tizenkettedik pozícióban zárt.

 

 

 

Santiago Urrutia szerezte meg a pole pozíciót az időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását. Mellőle Yann Ehrlacher rugaszkodhatott el, míg a második sorban Néstor Girolami és Ma Csing-hua foglalhatott helyet. A magyar indulók közül Michelisz Norbert az ötödik, Tassi Attila a kilencedik, míg Nagy Dániel a tizenhetedik rajkockából indulhatott.

Urrutiának sikerült megtartani a vezetést, mögé nagy csata után változatlan sorrendben sorolt be az első ötös, Tassi egy pozíciót bukva a tizedik helyre esett vissza, míg Nagy a tizenötödikre lépett előre, miközben a második verseny pole pozíciósa Yvan Muller defektet szenvedett, így kénytelen volt visszatérni a bokszba.

Nem sokkal később Ehrlacher-nek sikerült átvennie a vezetést, mögötte Urrutia, Girolami, Michelisz és Ma érkezett a top 5-ben. Noha a francia majd' 3 másodpercre növelte az előnyét az élen, a csapata jelezte, adja vissza a pozíciót Urrutiának. A helycsere néhány kör múlva be is következett, az uruguayi így visszaállt az élre. Michelisz ekkor a negyedik, Tassi a hetedik, míg Nagy a tizenkettedik pozícióban haladt.

Noha a különbségek nagyjából beálltak, rövidesen rossz hír érkezett magyar szempontból, hiszen Tassi 5 másodperces időbüntetést kapott pályakiszélesítés okán.

A sorrend a folytatásban sem változott az élbolyban: Urrutia nyert Ehrlacher előtt, harmadikként Girolami szelte át a célvonalat, majd Michelisz és Ma tette teljessé az első ötöst. Tassi a büntetése okán két pozíciót vesztett, így kilencedikként rangsorolták, míg Nagy a tizenkettedik helyen látta meg a kockás zászlót.

Folytatás 18 óra 15 perckor a második versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik