WEC: Fernando Alonsóék nyerték a spái hatórás versenyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.05. 20:58
A Toyotával az élről induló Fernando Alonso, Nakadzsima Kazuki, Sébastien Buemi trió nyerte meg a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) 2018–2019-es idényének első versenyét, a belgiumi Spa-Francorchamps pályáján rendezett hatórás futamot. Alonsóék gyakorlatilag rajt-cél győzelmet alkottak, miután a másik LMP1-es Toyotát (Mike Conway, José María López, Kobajasi Kamui) az időmérő után megbüntették egy adminisztrációs hiba miatt és csak egy körrel később kezdhette a viadalt.

A futam sokáig roppant eseménytelenül telt; a megbüntetett Conwayék ledolgozták ugyan a körhátrányukat, de nem sok minden veszélyeztette Alonsóék futamgyőzelmét. Az utolsó órára viszont egy biztonsági autós fázis miatt összesűrűsödött a mezőny, Conwayék egészen megközelítették Alonsóékat, ám előzési pozícióba már nem sikerült jutniuk. A spanyol, japán, svájci trió végül 1.444 másodperc előnnyel nyerte meg a futamot.

A WEC-vb június 16-17-én a legendás Le Mans-i 24 órás futammal folytatódik, amelyet Alonso mindenképpen szeretne megnyerni, hogy a Triple Crownt megcsinálja – azaz pályája során megnyerje a monacói F1-es futamot (ez már megvolt), a Le Mans-i 24 órást és az Indy 500-at is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik