Gyorsasági kamion: Kiss Norbert duplázott a Ringen!

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 16:28
A fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről indulva küzdötte magát az élre kétszeres Európa-bajnokunk, Kiss Norbert, aki így mindkét futamot megnyerte a kamion Eb vasárnapi versenynapján a Hungaroringen.
Kiss Norbert a dobogón (Fotó: Meder István)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Kiss Norbert a dobogón (Fotó: Meder István) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A két nap alatt tízezer néző látta a kamion Európa-bajnokság hungaroringi versenyfutamait – vasárnap Kiss Norbert délelőtt az időmérő edzésen bizonyult a leggyorsabbnak, majd megnyerte előbb az első, majd a második versenyfutamot is. A második, fordított rajtrácsosat különösen látványos körülmények között, hiszen a 8. helyről indulva küzdötte magát az élre – látványos előzéseket bemutatva.

„Az volt az egyetlen kérdés, hogy Saschát (Lenz) meg tudom-e előzni a rajtnál, mert ő nagyon gyors. Miután ez sikerült, nem vállaltam különösebben nagy kockázatot, hanem mindig kivártam a megfelelő időpontot az előzésre – mondta Kiss Norbert. – Igazából tegnapra is ugyanez volt a terv, hogy megnyerjük mindkét futamot, de a sors másként akarta. Mindegy, nem búslakodunk, hiszen a hátrányt mostanra elfeleztük, a további versenyhétvégéken pedig mindent megteszünk, hogy el is tüntessük. Gyorsak vagyunk, ez látszik, az ilyen napok pedig magabiztosságot adnak az embernek. Főleg úgy, hogy a Révész Racing vadonatúj csapat, ez összesen a harmadik versenyhétvégénk, ami egyszerűen elképesztő. Az ünneplés pedig, amelyet a szurkolók a verseny végén csaptak, mindenért kárpótolt. Annyira jó, hogy itt lehettünk, s nagyon megtisztelő, hogy ennyire szeretnek, sok erőt ad a folytatáshoz!”

A második versenyen a remekül küzdő német hölgy, Stephanie Halm végzett a második helyen, a dobogó harmadik fokára a cseh Adam Lacko állhatott fel.

GYORSASÁGI KAMION EB, HUNGARORING
4. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 26:11.488, 2. Halm (német, Iveco) 3.044 másodperc hátrány, 3. Lacko (cseh, Freightliner) 3.300 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik