Formula–E: Dennis megállíthatatlan, újra pole-ban Londonban

Vágólapra másolva!
2022.07.31. 13:01
null
Dennis másodszor is pole-ban Londonban (Fotó: DPPI)
Jake Dennis szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E londoni versenyhétvégéjének második időmérőjén. Mögötte Lucas di Grassi és Antonio Giovinazzi zárt, míg az első ötös sorát António Félix da Costa és Nyck de Vries tette teljessé.

 

 

 

A londoni versenyhétvége második napján Nick Cassidy bizonyult a leggyorsabbnak a szabadedzésen. A Nyck de Vries időbüntetése miatt a szombati versenyen utólag a harmadik helyre előrelépő új-zélandi mögött António Félix da Costa és Robin Frijns érkezett, míg az első ötöst Sérgio Sette Camara és az első futamon győzedelmeskedő Jake Dennis tette teljessé. Az összetettet vezető Stoffel Vandoorne hetedik pozícióval hangolt az időmérőre.

Az A-csoportból Dennis, Da Costa, De Vries és Oliver Askew, míg a B-ből Lucas di Grassi, Antonio Giovinazzi, Cassidy és Sébastien Buemi jutott tovább, vagyis Vandoorne már az első szakaszban búcsúzott.

A negyeddöntőben először Buemi és Dennis, majd Cassidy és Da Costa csapott össze egymással, előbbi párharcból a brit, míg utóbbiból a portugál került ki győztesen. Utánuk De Vries és Giovinazzi csatázott,közülük meglepetésre az olasz ment tovább, míg Askew és Di Grassi közül utóbbi biztosította a helyét az elődöntőben.

 

Először Da Costa és Dennis, majd Giovinazzi és Di Grassi küzdött meg egymással, a döntőbe végül Dennis és Di Grassi kvalifikálta magát. A pole pozíciót szombathoz hasonlóan a hazai versenyző, Dennis szerezte meg. Mellőle tehát Di Grassi rugaszkodhat el, míg a második sorban Da Costa és De Vries foglalhat helyet.

 

A hatodik rajtkockát Buemi sajátította ki, majd Cassidy, Askew, Maximilan Günther és Jean-Éric Vergne zárta az első tízes sorát.

Folytatás 16 órakor a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik