H. L. 2022.07.17 20:07 Frissítve: 2022.07.17 20:42

Formula–E: Da Costa nyert a második New York-i versenyen

António Félix da Costa aratott győzelmet a Formula–E New York-i versenyhétvégéjének második futamán. Mögötte Stoffel Vandoorne és Mitch Evans szelte át a célvonalat, míg az első ötös sorát Alexander Sims és Sam Bird tette teljessé. 

Da Costa nyert New Yorkban (Fotó: DPPI)

 

 

Nick Cassidyt azután, hogy szombaton megszerezte a pole-t és győzelmet aratott, illetve vasárnap is ő bizonyult a leggyorsabbnak az időmérőn, szabálysértés miatt a rajtrács végére sorolták vissza, így António Félix da Costa örökölte meg az első helyet, s várhatta az élről a rajtot. Mellőle Alexander Sims indulhatott, míg a második sorból André Lotterer és Sérgio Sette Camara rugaszkodhatott el.

Da Costának sikerült megtartania a vezetést, mögé Sims, Vandoorne, Sette Camara és Nyck de Vries sorolt be az első ötösben, s ezt követően nagyjából be is állt az élboly, egyedül De Vries tudott egy sikeres előzést bemutatni Sette Camarával szemben.

Az első támadómódok felvétele után Da Costa maradt az élen, s noha eleinte Vandoornénak nem jött össze az előzés, többszöri próbálkozás után sikerült fellépnie a második pozícióba. Harmadikként Sims érkezett, míg mögöttük De Vries és Mitch Evans csatázott nagyot, s bár előbbi került ki győztesen a párharcból, a két autó összeért – az esetet a sportfelügyelők is vizsgálták.

 

De Vries azonban nem sokáig tudta tartani a negyedik helyet, hiszen megcsúszott, és némileg sérült a kocsija, amit Evans ki is használt, s azonnal elment mellette. A hollandot rövidesen Sam Bird és Robin Frijns is megelőzte. Míg De Vries hátrafelé „lépdelt”, Evans kívülről előzte meg Birdöt, amivel feljött a második pozícióba.

Hátrébb eközben tömegbaleset történt, de a versenyt nem kellett megszakítani, amikor már csak bő egy kör volt hátra. Da Costára Vandoorne tapadt, ám végül nem történt pozíciócsere, így a portugál örülhetett. A belga ennek ellenére is átvette a vezetést az összetettben, míg a dobogó alsó fokára Evans állhatott fel. Az első ötöst Sims és Bird egészítette ki.

Hatodikként Frijns látta meg a kockás zászlót, majd De Vries, Jake Dennis, Lotterer és Eduardo Mortara zárta az első tízes sorát.

Folytatás július 30–31-én Londonban.

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.

2022.03.21 10:27:58

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A március 23-i rendezvény házigazdája Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. (x)