Formula–E: Da Costa nyert a második New York-i versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 20:07
null
Da Costa nyert New Yorkban (Fotó: DPPI)
António Félix da Costa aratott győzelmet a Formula–E New York-i versenyhétvégéjének második futamán. Mögötte Stoffel Vandoorne és Mitch Evans szelte át a célvonalat, míg az első ötös sorát Alexander Sims és Sam Bird tette teljessé. 

 

 

Nick Cassidyt azután, hogy szombaton megszerezte a pole-t és győzelmet aratott, illetve vasárnap is ő bizonyult a leggyorsabbnak az időmérőn, szabálysértés miatt a rajtrács végére sorolták vissza, így António Félix da Costa örökölte meg az első helyet, s várhatta az élről a rajtot. Mellőle Alexander Sims indulhatott, míg a második sorból André Lotterer és Sérgio Sette Camara rugaszkodhatott el.

Da Costának sikerült megtartania a vezetést, mögé Sims, Vandoorne, Sette Camara és Nyck de Vries sorolt be az első ötösben, s ezt követően nagyjából be is állt az élboly, egyedül De Vries tudott egy sikeres előzést bemutatni Sette Camarával szemben.

Az első támadómódok felvétele után Da Costa maradt az élen, s noha eleinte Vandoornénak nem jött össze az előzés, többszöri próbálkozás után sikerült fellépnie a második pozícióba. Harmadikként Sims érkezett, míg mögöttük De Vries és Mitch Evans csatázott nagyot, s bár előbbi került ki győztesen a párharcból, a két autó összeért – az esetet a sportfelügyelők is vizsgálták.

 

De Vries azonban nem sokáig tudta tartani a negyedik helyet, hiszen megcsúszott, és némileg sérült a kocsija, amit Evans ki is használt, s azonnal elment mellette. A hollandot rövidesen Sam Bird és Robin Frijns is megelőzte. Míg De Vries hátrafelé „lépdelt”, Evans kívülről előzte meg Birdöt, amivel feljött a második pozícióba.

Hátrébb eközben tömegbaleset történt, de a versenyt nem kellett megszakítani, amikor már csak bő egy kör volt hátra. Da Costára Vandoorne tapadt, ám végül nem történt pozíciócsere, így a portugál örülhetett. A belga ennek ellenére is átvette a vezetést az összetettben, míg a dobogó alsó fokára Evans állhatott fel. Az első ötöst Sims és Bird egészítette ki.

Hatodikként Frijns látta meg a kockás zászlót, majd De Vries, Jake Dennis, Lotterer és Eduardo Mortara zárta az első tízes sorát.

Folytatás július 30–31-én Londonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik