H. L. 2019.08.04 12:17 Frissítve: 2019.08.04 16:16

F2: Schumacher győzött a második hungaroringi versenyen

Mick Schumacher nyert a Formula–2 magyar versenyhétvégéjének vasárnapi futamán, mögötte Macusita Nobuharu és Sérgio Sette Camara szelte át a célvonalat a Hungaroringen.

 

Mick Schumacher nyerte a Formula–2 vasárnapi futamát a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre)

 

Nicholas Latifi aratott győzelmet Nyck de Vries és Jack Aitken előtt a biztonsági autó mögött leintett szombati versenyen, míg nyolcadikként Mick Schumacher szelte át a célvonalat, így a Prema német versenyzője várhatta az élről a vasárnapi sprintfutam rajtját. Mellőle Macusita Nobuharu indulhatott, míg a második sort a szombaton nagyot hajrázó Jordan King és Sérgio Sette Camara foglalhatta el.

A vb-éllovas De Vries a hetedik, míg a bajnokságban tőle az első futamon aratott sikere után 28 ponttal lemaradó Latifi a nyolcadik pozícióból startolhatott a részben felhős, de többnyire napos időben.

Schumacher jó rajtot vett és meg is tartotta vezető pozícióját, miközben a mezőny többi része is simán jött el. A premás előnye folyamatosan 1 másodperc körül mozgott Macusita előtt, miközben az első sárga zászlós szakaszra a 8. körig kellett várni. Akkor Tatiana Calderón és Arjun Maini ért össze, előbbi nem is tudta folytatni a versenyt.

Hátrébb Luca Ghiotto, Nyikita Mazepin és Callum Ilott csatázott, az orosz ki is szorult a top 10-ből. Macusita eközben a 19. körben 5 tizeden belülre került Schumacherhez képest, ám előzési kísérletig sem jutott el. A 26. körben aztán Giuliano Alesi is megelőzte Mazepint – a francia körbeautózta riválisát.

Macusita bár az utolsó körben is 1 szekundumon belül követte Schumachert, a német nem engedte ki a kezei közül a vezetést, és aratta első F2-es győzelmét nagy dudaszó közepette a második versenyen. A dobogó alsó fokára Sette Camara állhatott fel, míg mögötte King, Aitken, de Vries, Latifi, Ghiotto, Csou Kuan-jü és Ilott zárta az első tízes sorát.

Mick Schumacher a győztesnek járó trófeával (Fotó: Földi Imre)

 

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.