F2: kritikus a Hubert-rel ütköző Correa állapota

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 09:02
Kritikus állapotba került az amerikai versenyző, Juan Manuel Correa, aki a Formula–2 múlt szombati, spái versenyén részese volt Anthoine Hubert halálos balesetének.

A mindkét lábán törést, valamint gerincsérülést szenvedő Juan Manuel Correát a hét közepén szállították át Nagy-Britanniába, ahol egy speciális orvosi csapat vette kezelésbe az F2 múlt szombati, spái versenyén történt szörnyű baleset után, amelyben Anthoine Hubert az életét vesztette. Az amerikai versenyző múlt vasárnap még Belgiumban esett át egy több mint 4 órás műtéten, amely mindkét lábát érintette. Kezelése a liege-i kórházban, illetve a szigetországban is az intenzív osztályon folyt, állapota végig stabil volt. Juan Manuel Correát a hét közepén szállították át Nagy-Britanniába, ahol egy speciális orvosi csapat vette kezelésbe az F2 múlt szombati, spái versenyén történt szörnyű baleset után, amelyben Anthoine Hubert az életét vesztette. Az amerikai versenyző múlt vasárnap még Belgiumban esett át egy több mint 4 órás műtéten, amely mindkét lábát érintette. Kezelése a liege-i kórházban, illetve a szigetországban is az intenzív osztályon folyt, állapota végig stabil volt.

Ám a család a legutóbbi közleményében megerősítette, Correa állapota romlott, kritikussá vált, igaz továbbra is stabil. Az amerikai versenyzőnél akut légúti distressz szindrómát állapítottak meg, ezért mesterséges kómába helyezték. Ez a tüdőkárosodás, amely miatt a szervezet nem jut elég oxigénhez, sajnos megszokottnak mondható az ilyen nagy becsapódással járó balesetet elszenvedőknél.

„Hisszük, hogy a fiunk meglep minket, mint ahogyan mindig is tette a harcias akaraterejével, erős marad, és teljesen fel fog épülni" – áll a család közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik