Autósport: megműtötték a hatalmas balesetet szenvedő IndyCar-pilótát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.22. 10:10
null
Wickens gerincében titáncsavarokat és rudakat helyeztek el (Fotó: AFP)
Egy nappal azután, hogy óriási balesetet szenvedett Robert Wickens az IndyCar poconói versenyén, gerincműtéten esett át, ám ezzel közel sem értek véget a kanadai versenyzőre váró operációk és beavatkozások.

 

Mint ismert, Robert Wickens múlt vasárnap szenvedett hatalmas balesetet az IndyCar poconói versenyén: kettős bokatörést és kartörést szenvedett, de a tüdeje és a gerince is sérült, így egyértelmű volt, hogy műtétek sorozata vár a kanadai pilótára. Wickenset mentőhelikopterrel a pennsylvaniai Lehigh Valley Kórházba szállították, azóta ott ápolják.

Az IndyCar, valamint Wickens csapata, a Schmidt Peterson Motorsport közleménye szerint a versenyzőt hétfőn meg is operálták, mely során titáncsavarokat és rudakat helyeztek el a gerincében. Az operáció komplikáció nélkül zajlott, ám további műtétek várnak a 29 éves kanadai pilótára, melyek főként a jobb alkarját és a lábait érintik.

Wickens a tavalyi idény végén hagyta el a német túraautó-bajnokságot (DTM), ugyanis a Mercedes – melynek színeiben versenyzett – bejelentette, hogy a 2018-as idény végén kiszáll a sorozatból. Az indycaros bemutatkozása igencsak jól sikerült: első versenyén a pole pozícióból indult, és akár meg is nyerhette volna a futamot, ha a hajrában nem ütközik Alexander Rossival.

Bár a győzelem azóta sem jött össze, négyszer dobogóra állhatott, így egyértelműen ő az év újonca a sorozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik