Szöllősi György: Magyarországon nemcsak a versenysportolók lettek eredményesebbek, de megduplázódott az igazolt sportolók száma is

MTI  MTI
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 22:10
Szöllősi György (balra), lapunk főszerkesztője és Csizmadia Péter, Pécs polgármesterjelöltje
Magyarországon nemcsak a versenysportolók lettek eredményesebbek, de megduplázódott az igazolt sportolók száma is – mondta a Nemzeti Sport főszerkesztője csütörtökön Pécsen egy sajtótájékoztatón.

 

Szöllősi György felhívta a figyelmet, hogy az egészség, a mindennapi jólét, a közösségteremtés szempontjából a sport és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések kiemelten fontosak, ezért „többet érdemelnek a pécsiek, jó lenne látni az új létesítményeket, az ezekből fakadó sikereket” – fogalmazott a Sportoló Nemzet elnevezésű sportszakmai országjárás keretében megrendezett fórum miatt a baranyai vármegyeszékhelyen tartózkodó főszerkesztő.

Csizmadia Péter, Pécs kormánypárti polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, minden mozogni vágyó pécsit szolgáló fejlesztéseket hajtana végre és egy szabadidősport-programot indítana el megválasztása esetén.

A pécsi műjégpálya bejáratánál rendezett csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: minden pécsit és magyart összeköt a sport szeretete, ráadásul – fűzte hozzá – Pécs tradicionálisan erős sportsikerekben, múltja arra predesztinálja, hogy e tekintetben még sikeresebb legyen.

Közölte: programjuk markáns részét képezik a sportfejlesztések, mert „kiemelt cél, hogy minden pécsinek – egészségi állapotának megfelelően – lehetőséget adjanak a mozgásra, a szabadidő aktív eltöltésére, legyen szó akár verseny-, akár tömegsportról, vagy rekreációról” – fogalmazott.

Mindehhez szerinte szakítani kell a jelenlegi mostoha helyzettel, hiszen a mostani városvezetés miatt a mozgás, a sport területén „elmaradtak a beígért fejlesztések, kiúttalanság, mozdulatlanság” érhető tetten, azaz – mutatott rá – infrastrukturális fejlesztésekre van szükség.

Kijelentette: vállalják egy új, fenntartható, modern uszoda és városi nagystrand, egy – a kisebb pécsi sportegyesületek tagjait is kiszolgáló – multifunkcionális sportlétesítmény megépítését, a műjégpálya hosszabb és komfortosabb üzemeltetését lehetővé tevő befedését, és egy szabadidősport-program megindítását, hogy minden pécsi a korosztályának, egészségi állapotának megfelelő, rendszeres mozgási lehetőséghez jusson.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik