Asztalitenisz: női csapatunk Brazíliával meccsel a nyolcaddöntőért

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 13:56
Bruna Takahashi a brazil válogatott legjobbja a világranglistán a 22. helyen áll (Fotó: WTT)
A csoportkör végeztével elkészítették a női csapatok egyenes kieséses táblájának sorsolását a puszani vb-n, ez alapján a 1. csoportból 3. helyen továbbjutó magyar együttes a 16 közé jutásért Brazíliával játszik.

A puszani csapat-világbajnokság ötödik napján női asztalitenisz-válogatottunk 3:0-ra legyőzte Üzbegisztánt, s mivel a csoport másik meccsén, az India–Spanyolország találkozón nekünk kedvező eredmény született – India 3:2-re nyert – csapatunk a harmadik helyen továbbjutott a legjobb 24 közé. Az egyenes kieséses szakasz küzdelmei már szerdán megkezdődnek, ezért a csoportkör befejezése után nem sokkal el is készítették a sorsolást.

A csoportban harmadik helyen végzett együttesek közül először Magyarországot húzták ki, mégpedig a 32-es táblán a 6. helyre, ami azt jelentette, hogy a 16 közé jutásért szerdán Brazília lesz az ellenfél – ami talán azért jó hír, mert a dél-amerikai együttes rajta volt Pink Márk szövetségi kapitány kívánságlistáján. Győzelem esetén a nyolcaddöntőben a házigazda Dél-Korea következik.

Amit a brazil együttesről első körben érdemes tudni, hogy legjobbja, Bruna Takahashi a 22. a világranglistán, mellette Giulia Takahashi (87.) és Bruna Alexandre (227.) alkotja a csapatot, amely jelenleg a 14. a világranglistán – csak viszonyítási alapként, a magyar együttest most a 16. helyen jegyzik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik