Elismerés: fair play pályázatot hirdetett a MOB a 2023-as évre

Vágólapra másolva!
2024.01.10. 13:42
null
Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság
Pályázatot hirdetett a különböző kategóriák díjainak elnyerésére a 2023-as évre vonatkozóan a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottsága.

 

A testület február 15-ig várja a javaslatokat, pályázni az alábbi kategóriákban lehet: fair play cselekedet; életműdíj; a fair play eszméjének népszerűsítése; fair play a szabadidősportban; a sport szolgálatában; továbbá fair play a művészetben, a tudomány területén.

„A MOB fair play bizottsága csaknem hat évtizede díjazza azokat a cselekedeteket, melyek példaértékűek mások számára, melyek követendő mintákat mutatnak meg mindenkinek. Manapság sajnos sok negatív, rossz hír jut el hozzánk nap mint nap. Nekünk az a feladatunk és célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a jóra, a sportszerűségre, az egymás iránti tiszteletre és megbecsülésre” – idézte a MOB honlapja Kamuti Jenőt. A magyar és a nemzetközi fair play bizottság elnöke kiemelte: az eddigi díjazottak és tetteik méltók voltak a fair playhez és annak értékeihez, egyúttal bizakodását fejezte ki, hogy az elmúlt esztendőből is „számos jelenet megmaradt az emberekben nemcsak a világeseményekről, hanem bármilyen egyéb sportversenyről is.”

A javaslatoknak – amelyeket a bizottság agabor.deregan@fairplayinternational.orgcímre vár – tartalmazniuk kell a fair play cselekedet rövid leírását. Ha fotó vagy videó is rendelkezésre áll, azt is kérik csatolni a pályázat kiírói. A testület a beérkező jelöléseket értékeli, majd a legérdemesebbeket díjazásban részesíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik