Az Év Sportolója Gála: Novák Katalin díjátadóként vesz részt az eseményen – még 4 nap

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.01.04. 13:26
null
A köztársasági elnök az Operában (Fotók: Sándor-palota)
Az újévi beszédében a mozgás évét meghirdető köztársasági elnök, Novák Katalin adja át az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán az Életműdíjat – áll az eseményt szervező Magyar Sportújságírók (MSÚSZ) Szövetsége közleményében.

 

„Ne csak szurkoljunk, mozduljunk is! Futni, túrázni, úszni, bringázni, focizni, kondizni hívok minden magyart, életkortól függetlenül. Mozogjunk együtt! Legyen 2024 a mozgás éve is!” – fogalmazott Novák Katalin hagyományos újévi beszédében.

Novák Katalin – az MSÚSZ elnöke, lapunk főszerkesztője, Szöllősi György meghívását elfogadva – 2024. január 8-án a budapesti Operaházban már másodszor vesz részt az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála díjátadó ünnepségen.

Szöllősi György és Novák Katalin (balra), valamint a tavalyi életműdíjas, Fábiánné Rozsnyói Katalin
Szöllősi György és Novák Katalin (balra), valamint a tavalyi életműdíjas, Fábiánné Rozsnyói Katalin

A sportújságírók hagyományos, immár 66. alkalommal megrendezett Év sportolója szavazását követő díjátadó sportgála legrangosabb díszvendége, Magyarország köztársasági elnöke díjátadóként is szerepet vállal a hétfői, a közmédia által is hagyományosan élőben közvetített estélyen: az Életműdíjat adja át az Operaház színpadán.

Magyarország köztársasági elnöke maga is rendszeresen sportol és a sport népszerűsítésében, valamint Magyarország, mint sportnemzet nemzetközi pozícionálásában is fontos szerepet tölt be. Részt vett és beszédet mondott az atlétikai világbajnokság megnyitóján, a Sándor-palotában fogadta a magyar paralimpiai csapat delegációját és a magyar speciális olimpikonokat, akiket a Berlini Speciális Olimpiai Játékokra is elkísért, és amelynek megnyitóján személyesen vezette a magyar csapatot – fogalmaz a közlemény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik