Golf: Tiger Woods elárulta, jövőre hány versenyen szeretne indulni

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 11:02
null
Tiger Woods havonta egy versenyen szeretne indulni (Fotó: Getty Images)
Nyolc hónap kihagyás után indult újra profi golfversenyen Tiger Woods, aki jövőre havi egy tornán szeretne szerepelni.

 

A 15-szörös Major-tornagyőztes sztár a Bahama-szigeteken rendezett Hero World Challenge viadalon versenyzett, nyolc hónappal azután, hogy fájdalmai miatt fel kellett adnia a US Masterst. Az esemény házigazdájaként pályára lépő Tiger Woods a 20 fős mezőnyben a 18. helyen zárt az alapütésszámmal megegyező eredménnyel, ugyanakkor húsz ütéssel elmaradva a győztes Scottie Schefflertől.

„Úgy érzem, a játékom nincs nagyon messze a jótól, de egyértelműen jobb állapotba kell kerülnöm” – összegezte a négy napos verseny tapasztalatait a 47 éves sportoló, hozzátéve, hogy napról napra gyorsabban sikerült belerázódnia a játékba, ami kifejezetten boldoggá tette.

Woods 2021 februárjában szenvedett súlyos autóbalesetet, melyben a jobb lábszára és bokája roncsolódott, több nyílt törése volt, órákon át operálták, és a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal. Az áprilisi Mastersen az első két napot végig játszotta, a harmadikat azonban már nem tudta, majd a verseny után nem sokkal ismét megműtötték a bokáját.

A sportág talán legismertebb alakja a vasárnap zárult verseny után arról is beszélt, hogy miként tervezi a következő évét.

„Egy verseny havonta, ez tűnik reálisnak. Így néhány hetet mindig tudnék pihenni és a versenyek előtt lenne egy hetem intenzíven felkészülni” – jelentette ki Woods, aki jövő csütörtökön szeretne indulni az orlandói PNC Championshipen, melyen Charlie fiával versenyezne párban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik