Sportrádió: az olimpiai szereplésről álmodik a 20 éves triatlonista

Vágólapra másolva!
2023.09.09. 09:39
null
Kropkó Márta rengeteg áldozatot hoz, hogy kijusson az olimpiára (Fotó: Sportrádió)
A Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége volt Kropkó Márta triatlonversenyző és édesapja, az 51-szeres Ironman, Kropkó Péter, akik elsősorban a 2024-es párizsi olimpiára való kijutásról beszéltek Lantos Gábornak.

A triatlon mixváltó számában versenyző Kropkó Márta édesapja szerint nem illúzió ilyen fiatalon az olimpiai kijutásról álmodni.

„Ez egy vízió, ami nagyon nehéz feladat. Persze elindulhatnánk az egyszerűbb úton is, de ő nem futamodik meg a kihívástól. Tud váltani és felvállalja ezt a hatalmas stresszt. Neki már az is megtiszteltetés, hogy megpróbálhatja teljesíteni ezt a kihívást” – fejtette ki az 51-szeres Ironman.

A mindössze 20 esztendős triatlonista elárulta, mennyi esélye is van, hogy valóban beteljesüljön ez az álom.

„Nagyon bonyolult a kvalifikációs rendszer és nagyon későn zárul le, szóval az utolsó pillanatig változhatnak a ranglisták. Ha most húznák meg a vonalat, akkor még nem lennénk ott az olimpián, de nagyon közel vagyunk hozzá.”

Kropkó Márta arról is beszámolt, számára mit jelent az olimpia.

„Szerintem ez minden sportolónak az egyik legnagyobb célja. Hozzáteszem, én nem csak szerepelni szeretnék, hanem jól szerepelni. Nyilván rengeteg dologról kellett lemondanom, hogy ideáig jussak, kevesebbet tudtam találkozni a barátaimmal és nem igazán jártam el bulikba, ami nyilván hiányzik, de úgy érzem, teljesen megéri.”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA TUDJA MEGTEKINTENI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik