Négyesfogathajtó Eb: kettős holland elsőség

Vágólapra másolva!
2023.08.27. 17:51
null
Dobrovitz József a 18. helyen zárt (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A vasárnapi akadályhajtásban Bram Chardon megőrizte vezető helyét a hollandiai Exloóban rendezett négyesfogathajtó Európa-bajnokságon, amelyen legjobb magyarként Dobrovitz József 18. lett.

 

A 38 fős mezőnyben 16 versenyző is verőhiba nélkül és limitidőn belül teljesítette a pályát, köztük a hazai szurkolók éllovas kedvence is, aki így megszerezte az aranyérmet. Mögötte a második és harmadik pozícióban viszont helycsere történt: a két szám után harmadik, szintén holland Koos de Ronde szintén hibátlanul hajtott, így nyomást helyezett az előtte álló német Michael Brauchlére, aki egy labdát levert a bójáról, a három hibapont pedig azt jelentette, hogy elvesztette az ezüstérmet.

A hat magyar induló közül senki nem produkált hibátlan pályát, a 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz egy verőhibával és némi időtúllépéssel bizonyult a legjobbnak. Összetettben így is egy pozíciót javítva 18. lett. A másik két csapattag közül Váczi István a 27., Papp János a 30. helyen végzett.

A csapatversenyben sem történt változás az élen, mivel két holland is hibátlanul hajtott, mögöttük a németek szerezték meg az ezüst, a belgák a bronzérmet. A magyarok maradtak a nyolcadik helyen. A csapattagok közül mindhárom számban a két jobbik versenyző eredménye számít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik