Héraklész program: szakmai találkozó több száz sportolónak és edzőnek

Vágólapra másolva!
2023.08.23. 09:13
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/heraklesz-program-szakmai-talalkozo-tobb-szaz-sportolonak-es-edzonek-foto-sportert-felelos-allamtitkarsag-kelemen-adam--7135" target="_blank"><strong>Több száz sportolónak és edzőnek tartottak különleges napot a Puskás Arénában (Fotó: Sportért Felelős Államtitkárság/Kelemen Ádám) MÉG TÖBB FOTÓÉRT KATTINTSON A KÉPRE!</strong></a>
Különleges szakmai napon vett részt a Puskás Arénában az a több száz sportoló és edzőik, akik bekerültek a legkiválóbb fiatal sportolókat támogató Héraklész programba.

 

A hazai sportirányítás vezetőivel találkoztak azok a fiatal sportolók, akik a sportági szövetségek ajánlása alapján kerülhettek be az idén megújuló Héraklész Programba, amelyet a sportért felelős államtitkárság háttérintézménye, a Nemzeti Sportügynökség felügyel. A 2001-ben indult program célja a kezdetek óta az utánpótlás-nevelés támogatása, hogy segítsen a legjobb fiatal sportolóknak eljutni a csúcsra.

„Olyan korban élünk, amikor a csodás létesítmények vagy a dicsőség ígérete sokszor már nem elég arra, hogy a fiatalokat sportolásra ösztönözzük vagy a már sportoló tehetségeket felnőtt korukban is megtartsuk. Ebben csak akkor lehetünk sikeresek, ha többet ajánlunk” – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

„Nagyon fontos célunk, hogy a Héraklész programmal közösséget szeretnénk építeni. Hogy mindenki úgy érezze, a héraklészosok közé tartozni kiváltság. Olyan élményeket igyekszünk majd nyújtani, amelyeket követően biztos vagyok benne, hogy mindenki motivált lesz, hogy bekerüljön ebbe a csapatba” – tette hozzá.

A Héraklész program idei megújításának köszönhetően az eddigi 20 helyett immár 37 sportág kiemelkedő tehetségeinek nyújt támogatást. A programban résztvevő 900 sportolónak nemcsak a felkészülését segítik központilag, a kibővített sportegészségügyi és sportanalitikai támogatásnak köszönhetően immár a felnőttekhez hasonló háttér áll majd rendelkezésükre a sérülések megelőzésére és az esetleges rehabilitációra. Emellett automatikusan sportolói biztosítást is kapnak, továbbá folyamatosan frissülő online oktatási anyagok segítik majd őket olyan fontos témákban, mint a dietetika vagy a doppingellenes program.

Baji Balázs, a Héraklész Program vezetője az eseményen elmondta, hogy 10 sportágban eddig összesen 28 olimpiai aranyérmet szereztek héraklészos sportolók.

„Csak a legtehetségesebb fiatalok kerülhetnek be a programba. Akik itt ülnek most, azok között ott vannak a jövő bajnokai. Reméljük, hogy a kimaradók, a megújult programot látva, még keményebben fognak dolgozni azért, hogy ők is héraklészosok lehessenek” – fogalmazott a vb-bronzérmes gátfutó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik