Asztalitenisz: Szőcs kínai topjátékos elleni bravúrral kezdett Makaóban

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 13:43
null
Szőcs Bernadette így ünnepelte a kínai Csen Hszing-tung elleni bravúrgyőzelmét (Fotó: WTT)
Szenzációsan kezdett Szőcs Bernadette az asztalitenisz WTT-sorozat makaói champions-versenyén, a román színekben szereplő marosvásárhelyi klasszis a 16 közé jutásért négy játszmában legyőzte a kínai Csen Hszing-tungot.

Sűrű heteket él át a sportág világelitje, ugyanis a WTT-sorozat múlt heti hszinhsziangi champions-versenye után ezen a héten Makaóban rendeznek ugyanilyen besorolású tornát. A mezőny természetesen most is pazar, a világranglista top 20 játékosából a férfiaknál és a nőknél 17-en neveztek. Mivel a 32-es mezőnybe a férfiaknál a 60., a nőknél pedig az 54. helyen lehetett még „becsúszni”, a magyar válogatottból ezúttal sem kapott senki meghívót, viszont szokás szerint ott van a világranglistán 29. helyen álló marosvásárhelyi Szőcs Bernadette.

A román színeket képviselő klasszis Hszinhsziangban a francia-kínai Yuan Jianan ellen győzelemmel kezdett, a második körben viszont már nem bírt a japán Ito Mimával. Fortuna Makaóban nagyobb kihívás elé állította Szőcsöt, hiszen mindjárt az első körben kínai ellenféllel, a világranglista-5. Csen Hszing-tunggal kellett megmérkőznie. Tekintve, hogy Csen a múlt héten az elődöntőig jutott, jó formában érkezett Makaóba, éppen ezért számít szenzációnak, hogy Szőcs négy játszmában, 3:1-re legyőzte úgy, hogy a kínai az első szettet még simán behúzta. Ezek után a folytatás kifejezetten biztatónak tűnik, mivel a nyolcaddöntőben azzal a Yuan Jianannal találkozik, akit a múlt héten, ha nem is könnyen, de 3:2-re felülmúlt.

A 800 ezer dollár összdíjazású torna első köre ugyan még nem fejeződött be, de máris elkönyvelhettünk néhány váratlan eredményt, igaz, ezek nem vetekednek Szőcs bravúrjával. Ilyen például a férfiaknál a francia Lebrun testvérek idősebbje, Alexis sikere az egyéni vb-ezüstérmes svéd Truls Möregardh, és a német Dimitrij Ovtcharov győzelme a múlt héten elődöntőig menetelő dél-koreai Lim Dzsong Hun ellen.

 

WTT-SOROZAT, CHAMPIONS, MAKAÓ
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért

Szőcs Bernadette (romániai)–Cseng Hszing-tung (kínai) 3:1 (–6, 9, 9, 3)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik