EYOF: túl van az eskütételen a 21 fős magyar csapat

LUTER MÁRKLUTER MÁRK
Vágólapra másolva!
2023.01.18. 17:41
null
Esküt tett az olaszországi EYOF-ra utazó magyar csapat (Fotó: olimpia.hu)
Ünnepélyes keretek között tette le az esküt a 21 fős küldöttség, amely Magyarországot képviseli január 21. és 28. között a XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Friuli Venezia Giuliában. 

 

A Novotel Budapest City Liszt-termében tartották az olaszországi XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) utazó csapat számára a fogadalomtételt.

„Egy régió, egy fesztivál”. Ez lesz a hivatalos mottója a szombaton kezdődő XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak – indította a beszédek sorát Tóth Anita, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója.

Utána Gyulay Zsolt, a MOB-elnöke indította útjukra a fiatal sportolókat, továbbá köszöntötte a jelenlévőket.

A versenyzők közül tizenkilencen voltak jelen az ünnepélyes fogadalomtételen, hiszen a csapat tagjai közül ketten már az ausztriai junior alpesi sí-világbajnokságon versenyeznek.

„A sikeres és az átlagos versenyző közti különbség a lemondásokban telik” – ezekkel a szavakkal motiválta a pályafutásuk első multisport-eseményére készülő sportolókat dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár.

Gyulay Zsolt a csapatbemutató előtt bejelentette, hogy a január 21-i trieszti megnyitóünnepségen Nagy Lola Olimpia ifjúsági válogatott curlingjátékos és Barabás Bálint Attila junior világkupa-résztvevő snowboard-crossos viszi a magyar zászlót.

A program végén került sor az ünnepélyes fogadalomtételre. Az eskü szövegét az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor olvasta fel, aki beszédében bátorította az utánpótláskorú versenyzőket.

A magyar csapat egy nappal a megnyitóünnepség előtt, január 20-án utazik ki az esemény helyszínére.

A XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált január 21–28. között rendezik az olaszországi Friuli Venezia Giuliában, a magyar csapat 6 sportágban 21 sportolóval képviselteti magát az egyhetes viadalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik