Sakk-vk: Berkes és Erdős rájátszást vív majd Szocsiban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 19:46
Erdős Viktor, Berkes Ferenc és Hoang Thanh Trang is döntetlent játszott a Szocsiban zajló sakkvilágkupa második fordulójának második mérkőzésén pénteken, amíg azonban előbbi kettőre rájátszás vár a folytatásban, addig utóbbi ezzel kiesett – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

Berkes az iráni Amin Tabatabaeivel, míg Erdős a német Matthias Bluebaummal találkozott, és a felek a kieséses rendszerű torna honlapja szerint a főtábla második fordulójában – az első, csütörtöki mérkőzéséhez hasonlóan – a második felvonás során sem bírtak egymással. A továbbjutásról így esetükben majd a szombati, rövidített idejű partik döntenek.

Miután a nőknél Hoang Thanh Trang csütörtökön kikapott az orosz Alisza Galljamovától, a pénteki döntetlen számára a torna végét jelentette.

Pénteken mindhárom magyar játékos a világos bábukat vezette, Erdős mérkőzése a 37., Berkesé a 38., Hoangé a 48. lépésnél ért véget.

Az egyenes kieséses rendszerű világkupa része a világbajnokságra selejtező sorozatnak. A férfiaknál a Szocsiban zajló torna első két helyezettje jut tovább a világbajnokjelöltek közé, míg a nőknél a legjobb három szerez részvételi jogot a jelöltek jövő évi viadalára, amelynek győztese kihívhatja majd a világbajnoki címvédőt.

SAKKVILÁGKUPA, SZOCSI
2. forduló, 2. parti
Férfiak (a 64 közé jutásért)

Erdős Viktor–Matthias Bluebaum (német) döntetlen
Az állás: 1–1
Berkes Ferenc–Amin Tabatabaei (iráni) döntetlen
Az állás: 1–1
Nők (a 32 közé jutásért)
Hoang Thanh Trang–Alisza Galljamova (orosz) döntetlen
Továbbjutott: Galljamova, 1.5–0.5-lel.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik