Asztalitenisz: az olimpia jegyében kialakult az Eb-keret

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 15:02
null
Póta Georgina is játszik Varsóban (Fotó: Tumbász Hédi)
Muskó Péter, a férfi és Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azokat a játékosokat, akik a varsói egyéni Európa-bajnokságon (június 22–27.) asztalhoz állhatnak.

Többszöri halasztás után június 22-én Varsóban megkezdődik az asztaliteniszezők Európa-bajnoksága, s mivel az esemény közel van az olimpiához, a válogatottakat irányító kapitányoknak azt is figyelembe kellett venniük, hogy az Eb illeszkedjen a tokiói felkészülésbe. Muskó Péternek, a férfiak és Bátorfi Zoltánnak, a nők szakvezetőjének fejében már korábban összeállt az utazó csapat névsorának nagyobb része, de néhány kérdőjel csak a múlt heti országos bajnokság után egyenesedett ki.

A férfiaknál csupán négy magyar játékos indulhat, emiatt kevesebb volt a mozgástér, így nem kelt meglepetést, hogy a lengyel fővárosban Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás képviseli a színeinket. A hölgyeknél öt magyar szerepeltetésére van lehetőség, az alapnak tekinthető Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra hármas mellett végül Bálint Bernadett és a friss magyar bajnok Imre Leila kapott bizalmat.

Az Eb-n az említett játékosok mindegyike asztalhoz áll egyesben, ami pedig a párosok összetételét illeti, a férfiaknál az Ecseki, Szudi, a Majoros, Rasmussen (magyar, dán) és a Lakatos, Ursu (magyar, moldovai), a nőknél a Madarász, Pergel, a Póta, Eerland (magyar, holland) és a Bálint, Todorovics (magyar, szerb), vegyesben pedig az olimpiai kvótás Szudi, Pergel, valamint az Ecseki, Madarász duónak szurkolhatunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik