Koronavírus: a britek valószínűleg minden tokiói indulójukat beoltják

Vágólapra másolva!
2021.04.22. 18:54
A brit olimpiai csapat közlése szerint nagy valószínűséggel az összes Tokióba utazó sportolójuk meg fogja kapni a koronavírus elleni oltást még a nyári játékok kezdete előtt – közölte az MTI.

Mark England csapatvezető csütörtökön azt mondta, egyetlen versenyzőjük sincs, aki ne kérte volna a vakcinát, a brit kormány oltási programjának kibővítése nyomán pedig minden jel arra mutat, hogy az összes Tokióban induló sportolójuk oltottan utazik majd a japán fővárosba.Mark England csapatvezető csütörtökön azt mondta, egyetlen versenyzőjük sincs, aki ne kérte volna a vakcinát, a brit kormány oltási programjának kibővítése nyomán pedig minden jel arra mutat, hogy az összes Tokióban induló sportolójuk oltottan utazik majd a japán fővárosba.

A Brit Olimpiai Bizottság januárban közölte, hogy az olimpikonok nem élveznek elsőbbséget az egészségügyi dolgozókkal, az idősebbekkel, valamint a krónikus betegekkel szemben, ugyanakkor Nagy-Britanniában jelentősen felgyorsult az oltási program sebessége, és mostanra csaknem a teljes lakosság fele megkapta már legalább az első adag koronavírus elleni vakcinát. A brit kormány azt tervezi, hogy július végéig az ország minden felnőtt lakosa beoltott lesz.

„Jelenleg azt mondhatom, hogy egyetlen sportolónk sem jelezte, hogy nem kér oltást, vagy ellenezné a vakcinát” – jelentette ki Mark England.

A britek várhatóan 370 fős sportolói csapattal utaznak Tokióba, és az olimpikonok között először lesz több a nő, mint a férfi.

A pandémia miatt tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia hivatalos megnyitójára a tervek szerint július 23-án kerül sor.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik