Öttusa: oda a vb, Földházi Zsófia eltörte a bokáját

LIPICZKY ÁGNES/MTILIPICZKY ÁGNES/MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.26. 11:55
null
Földházi Zsófia nem indulhat a budapesti világbajnokságon (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Rossz hír érkezett az öttusa háza tájáról: a hétfő reggeli edzésen Földházi Zsófia leesett a lováról, és eltörte a bokáját, a versenyzőt az elkövetkező órákban műti meg dr. Melly András ortopéd traumatológus.

„Sajnos nagyon rossz hír ez a számunkra, úgy tudom, hogy csavarokkal kell majd megerősíteni Zsófi bokáját. A világbajnoki indulásáról így végképp letehetünk, csak délután tudok részletekkel szolgálni majd a helyzetéről” – mondta Tibolya Péter, az UTE öttusa-szakosztályának vezetője.

A budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság szeptember 2-án kezdődik, Kállai Ákos női szövetségi kapitány a hét közepén jelöli ki a versenyen induló csapatát, amelyben Kovács Sarolta, Gulyás Michelle és Guzi Blanka egyéni részvétele biztos.

A válogatott másik alapembere, Alekszejev Tamara július 29-én, a párizsi edzőtáborozás során szenvedett kézközépcsonttörést, emiatt kénytelen volt kihagyni az angliai Európa-bajnokságot.

Kállai Ákos szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, négy hét telt el azóta, és ezen a héten derül ki az edzéseken, mennyire megy neki a vívás, mennyire terhelhető a bal keze.

„Tamara tudott mást edzeni időközben, a kérdés most az, mennyire tudja a pengét irányítani az érzékenység miatt, mennyire éles a fájdalom, amit a vívás okoz” – mondta a szakvezető hozzátéve, a tapasztalatok alapján fogják eldönteni, indulhat-e a hétfőn kezdődő vb-n a székesfehérvári versenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik