Vitorlázás: Nanushka is vízre száll az 51. Kékszalagon

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 12:28
null
Nanushka is vízre száll
Az 51. Kékszalag vitorlásversenyen rajthoz áll a Nanushka Sailing Team is Európa legnagyobb tókerülő versenyén, 2019. július 18–20-án. A csapat tagjai között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Váradi Szabó János és Petheő Tamás többszörös magyar katamarán bajnok páros, de a legénység többi tagja, Jankovics Gábor, Horváth Áron és Goszleth Marcell is többszörös magyar bajnoki címmel illetve kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező vitorlázók. A fiúk egy nem mindennapi katamaránnal szállnak versenybe, mely a Nanushka nevet kapta – áll a csapat lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

A több mint 15 éve együtt versenyző Váradi Szabó János, Petheő Tamás balatonfüredi páros korábban több ízben is megnyerte már az F18-as katamarán bajnokságot és a kéttestű hajóosztályban remek eredményeket tudhatnak magukénak nemzetközi versenyeken is. A csapat a korábbi Kékszalagokon kisebb teljesítményű katamaránnal is kiemelkedő eredményeket ért el. Jó pár nagyobb potenciállal bíró hajót megelőzve, a csapat verseny-katamarános tapasztalatával sikerült előkelő helyen végezni a legismertebb magyar vitorlásversenyen.

Most azonban, a frissen megvásárolt – korábban svájci színekben a Balatonon is sikeresen bizonyított – hajóval még jobb eredmények elérését tűzték ki célul. A 35 lábas katamarán immáron magyar színekben – ahogy az az impozáns vitorláin is látszik – a Nanushka nevet kapta. A hajó vitorlái és a tömegeloszlása mind-mind elősegítik a lehető legjobb siklást a vízen. Váradi úgy érzi, a Kékszalag abszolút első helyének eléréséhez a technikai feltételekben is igazodniuk kell az élmezőnyhöz. Ezért döntött a svájci Safram katamarán megvásárlása mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik