EJ: sokk az osztrákoknál, busz gázolta el szinkronúszó lányaikat

MAROSI GERGELYMAROSI GERGELY
Vágólapra másolva!
2015.06.11. 14:27
null
A három megsérült szinkronúszó: balról jobbra Verena Breit, Vanessa Sahinovic és Luna Pajer (Fotó: Osztrák Olimpiai Bizottság)
Míg a szinkronúszócsapatok az Európai Játékok fő uszodájában gyakoroltak a pénteki nyitányra, egy küldöttség hiányzott a délutáni edzésekről: az osztrákok teljes sokkhatás alatt állnak, miután súlyos baleset érte a sportolói faluban három versenyzőjüket, az egyaránt 15 éves Vanessa Sahinovicot, Verena Breitet, illetve Luna Pajert. A szinkronúszókat egy busz ütötte el – méghozzá a járdán.

A Baki Egyetemi Kórházban elvégzett vizsgálatok során kiderült: Sahinovic sérülései igen súlyosak. Az Osztrák Olimpiai Bizottság (ÖOC) főorvosa, Alfred Engel közölte, Sahinovic több csontja is eltört, emiatt mihamarabb haza kell szállítani repülővel. Luna Pajer karsérülése alaposabb vizsgálatot igényel, őt is repülőn viszik Azerbajdzsánból Bécsbe. Verena Breitet a vizsgálat után kiengedték a klinikáról, combsérülései nem bizonyultak súlyosnak.

Az ÖOC közleménye szerint Sahinovic, Breit és Pajer reggel a sportolói falu járdáján sétált, amikor elütötte őket egy shuttle-busz, mely hivatalos személyeket szállított.

„Sokkhatás alatt áll a teljes küldöttség, azonnal megtettük a szükséges lépéseket, miután az egyetemi kórházban kivizsgálták a lányokat. Úgy döntöttünk, hogy amint szállítható állapotba kerülnek, hazaküldjük őket” – mondta Peter Mennel, az Osztrák Olimpiai Bizottság főtitkára.

Sahinovic, Breit és Pajer a szinkronúszók csapatversenyében indult volna pénteken. Az Európai Játékokon a hivatalos megnyitó előtt már két szinkronúszószámmal és a leány vízilabdatornával megkezdődnek a versenyek – minden esetben magyar érdekeltséggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik