Rg: az MTK 13. a klub-vb-n, a Gazprom megvédte címét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.19. 15:53
A nem hivatalos ritmikus gimnasztika klubvilágbajnokságnak számító tokiói AEON-kupa 2014-es kiírását a címvédő orosz Gazprom nyerte meg, a Kécza Daniella, Borsányi Patrícia, Kis Alexandra összeállítású MTK a 13. helyen végzett.

Az rg-ben szokatlan lebonyolítású – az 1. fordulóbeli selejtezőt követően kieséses rendszerű – versenyben a csapatok két felnőtt és egy junior tornásszal állnak fel. Az MTK 152.261 ponttal (a felnőttek között Kécza Daniella 51.682, Borsányi Patrícia 48.931 pont, míg a junioroknál Kis Alexandra 51.648 pont) végzett az 1. körben a 13. helyen, minimálisan elmaradva a norvég Askertől.

A kieséses szakaszban a záró napi elődöntőbe a fehérorosz Dinamo, a házigazda japán AEON, az orosz Gazprom és az ukrán Gyerjugina-iskola jutott be. A Dinamo és a Gazprom simán nyerte meg japán, illetve ukrán ellenfelével szembeni elődöntőjét, a fináléban pedig a Jana Kudrjavceva, Margarita Mamun, Veronika Poljakova összeállítású orosz csapat közel hét ponttal bizonyult jobbnak fehérorosz riválisánál. Tekintve, hogy a Gazprom az izmiri világbajnokságon az összes egyéni bajnoki címet begyűjtő Kudrjavceva, Mamun kettőssel versenyzett, ez a siker elvárható is volt az oroszoktól.

RG AEON KUPA 2014
CSAPATVERSENY, DÖNTŐ
Gazprom (orosz)–Dinamo (fehérorosz) 212.530–205.564

A végeredmény: 1. Gazprom (orosz; Kudrjavceva, Mamun, Poljakova), 2. Dinamo (fehérorosz; Halkina, Sztanjuta, Trubacs), 3. Gyerjugina-iskola (ukrán; Rizatdinova, Romanova, Mulik), 4. AEON (japán; Hajagava, Minagava, Sibajama), ...13. MTK (magyar; Borsányi Patrícia, Kécza Daniella, Kis Alexandra)
Felnőtt egyéni: 1. Margarita Mamun (orosz, Gazprom), 2. Jana Kudrjavceva (orosz, Gazprom), 3. Sztanjuta (fehérorosz, Dinamo), 4. Rizatdinova (ukrán, Gyerjugina-iskola), 5. Halkina (fehérorosz, Dinamo), 6. Fadzsava (grúz, Neli Szaladze Akadémia)
Junior egyéni: 1. Veronika Poljakova (orosz, Gazprom), 2. Marija Trubacs (fehérorosz, Dinamo), 3. Piriyeva (azeri, Ocaq SC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik