Asztalitenisz: továbbra sincs megoldás kapitányügyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.27. 10:38
Bár Nátrán Roland, az asztalitenisz-szövetség elnöke és Harczi Zsolt, a férfiválogatott szakvezetője már két tárgyalási körön is túl van, továbbra sincs megoldás kapitányügyben. Mint ismeretes, a szakember több mint két héttel ezelőtt benyújtotta rendkívüli felmondását, mivel hat hónapja nem kap fizetést, és három hónapja az útiköltségét sem térítik meg, ezért – mint akkor indoklásként elmondta – már nem tudja ellátni a feladatát. Harczi Zsolt döntése érthető, elvégre ő is pénzből él, három gyermeket nevel, ráadásul a szövetségnek korábban küldött két felszólítására semmiféle reakciót sem kapott. Az ügy kirobbanása után Nátrán Roland találkozót kezdeményezett azzal a céllal, hogy közösen találjanak megoldást a kialakult, felettébb kínos helyzetre.

„Két megbeszélésen vagyunk túl, de még nincs végleges döntés – válaszolta megkeresésünkre Harczi Zsolt. – Elmondtam az elnök úrnak, hogy kompromisszumkész vagyok, de csak azután, hogy az elvégzett munkám után járó bért megkaptam, azt gondolom, ez az alap. Azt az ígéretet bírom, hogy rövidesen elém tesznek egy ajánlatot, amelyet nyilván az ügyvédemmel együtt átnézünk majd, és ha elfogadható, megállapodhatunk. Tény, kicsit előre léptünk, ám a labda most nem az én térfelemen pattog, várom a szövetség javaslatát."

Tudni kell, hogy a kapitánynak 2016. december 31-ig szóló szerződése van, vagyis az elmúlt hat hónap bérének kifizetése után a hátralévő időszakról is meg kell egyezniük a feleknek. Az új elnökség áprilisi felállása óta a sportágon belül makacsul tartotta magát a pletyka, mely szerint a válogatottaknál vezércsere várható, utánpótlásszinten ez már meg is történt, nagy vihart kavaró döntéssel az Eb előtt egy hónappal négy edzőt menesztettek, és a helyükre újakat neveztek ki. A felnőtt női együttesnél Téglás Péter még a helyén van, a férfiakat eddig irányító Harczi Zsolt azonban immár tényszerűen megerősítette: a rendkívüli felmondás átgondolt lépés volt, így biztos, hogy nem vele kezdődik meg a felkészülés az új idényre. Ennek időpontja egyébként jelen állás szerint július 22., vagyis a szövetségnek nincs sok ideje: mégiscsak furcsán nézne ki, hogy új kapitányt nevez ki, annak fizetést ajánl, miközben a korábbinak még tartozik a bérével...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik