MOB - Peking, 2008: a vitorlázók három hajóosztályban is bíznak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.03.14. 12:17
Az ötkarikás egyeztető megbeszélések folytatásaként a vitorlázó-szövetség vezetői arról tájékoztatták a Magyar Olimpiai Bizottság előkészítő testületét, hogy reményeik szerint három hajóosztályban is lesz magyar résztvevő a 2008-s pekingi olimpián.
A vitorlás-szövetség Kerekes Kázmér főtitkár és Sükösd Balázs szakvezető tájékoztatása szerint abban bízik, hogy három osztályban egy-egy hajó megszerzi a részvétel jogát.

A 470-es kategóriában (Sallai Gábor és Orosz Dávid), finndingiben (Pallai Tibor vagy Pál Gaszton) és a Laser-osztályban (Berecz Zsombor, Fazakas György, Ambrózy Gábor) van erre a legjobb esély, de csillaghajóban-osztályban sem reménytelen a helyzet.

A szövetség az olimpiai felkészülésre, a részvételi jog kiharcolására mozgósította forrásait, így a kvalifikációra eséllyel pályázók Portugáliában, a főváros közelében fekvő vb-színhelyen, Cascais-ban töltöttek hosszabb időt.

A reményeik szerinti sikeres kvalifikáció után szükség volna az olimpiai pályán, Csingtaóban (Qingdao) sorra kerülő tesztversenyeken való részvételre is. A külföldi vetélytársak döntő többsége már tavaly megismerhette a pályát, ahol gyenge a szél és sokirányú a széljárás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik