Ferguson: Ronaldo középhátvédként végzi, az még nincs a Realban

Vágólapra másolva!
2009.07.29. 16:16
A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson arra figyelmeztette a Real Madridot, hogy az olyan szupersztárok, mint Cristiano Ronaldo és Kaká szerződtetése, felboríthatja a csapaton belüli egyensúlyt.
Ferguson (balra) új csapatában már nem szívesen lenne Cristiano Ronaldo edzője
Fotó: Reuters
Ferguson (balra) új csapatában már nem szívesen lenne Cristiano Ronaldo edzője
Ferguson (balra) új csapatában már nem szívesen lenne Cristiano Ronaldo edzője
Fotó: Reuters
Ferguson (balra) új csapatában már nem szívesen lenne Cristiano Ronaldo edzője

Mint az közismert, a „királyi gárda” a nyáron rekordösszegért, 94 millió euróért szerződtette a „vörös ördögöktől” a portugál aranylabdás sztárt, emellett – szintén hatalmas összegért – megvásárolta a brazil Kakát az AC Milantól, illetve Karim Benzemát az Olympique Lyontól.

Az MU menedzsere szerint egyáltalán nem törvényszerű, hogy a neves játékosok szerződtetése után Madridban jó és eredményes csapat fog kialakulni. „Van egy nagyon jó példa erre, az 1950-es évek Sunderlandje, amely rengeteg pénzt ölt új játékosok megszerzése, és az »Angol Bank klubjaként« tett szert hírnévre. Végül nem nyertek semmit, majd hamarosan kiestek az első osztályból” – mondta Ferguson az angol The Times napilapnak.

„Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a Real Madrid ki fog esni, ám nehéz dolguk lesz, és sok problémájuk lehet majd a csapaton belüli egyensúly megőrzésével” – érvelt Ferguson, aki cseppet sem irigyli a Real chilei vezetőedzőjét, Manuel Pellegrinit.

„Nem szívesen lennék Pellegrini helyében, mert nehéz dolog ilyen sok egyéniség alkotta keretből kiválasztani a megfelelő kezdőcsapatot. Azt mondtam Ronaldónak, hogy középhátvédként fogja végezni, mert az még nincs a Realban” – viccelődött Ferguson.

HARGREAVES VISSZATÉRÉSE TOVÁBBRA IS KÉRDÉSES

Továbbra sem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza a Manchester United csapatába Owen Hargreaves, aki 2008 szeptembere óta nem lépett pályára tétmérkőzésen, és jó ideje térdsérüléssel bajlódik.

Hargreaves újbóli pályára lépését illetően már több időpontot is megjelöltek, ám egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy szeptemberig nem rúghat labdába a játékos.

„Hargreaves nem fog játszani a tornán – jelentette ki a ma kezdődő Audi-kupa előtt Alex Ferguson menedzser. – Korábban reménykedtünk, hogy Münchenben már csatlakozhat hozzánk, ám továbbra is a rehabilitációs programot végzi. Nagy operációt hajtottak végre a térdeiben, úgyhogy nem kapkodunk. Még elég fiatal ahhoz, hogy visszatérjen, ha teljesen egészséges, de ezt nem siettethetjük.”

A Manchester United szerdán 18.30-tól a Boca Juniors ellen lép pályára a müncheni Allianz Arenában az Audi-kupa első elődöntőjében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik