Rögbi: az angol rekordbajnok behúzta a tizediket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.26. 20:53
null
A Tigers érvényre tudta juttatni az emberfórját (Fotó: Reuters)
A Leicester Tigers nyerte meg az angol rögbibajnokságot (Aviva Premiership), miután a döntőben húsz ponttal (37–17) jobbnak bizonyult a Northampton Saintsnél.

 

A 82 ezer néző előtt Twickenhamben megrendezett fináléban az alapszakaszban második Leicester már a szünetre 11 pontos előnybe került, amelyet szinte megduplázott a folytatásban. Sorra potyogtak a célok a meccsen – négy, illetve három született –, viszont a hét jutalomrúgásból csupán egy ért pontokat. A döntő különbség így abból jött össze, hogy a Flood, Ford páros értékesítette a megítélt büntetőket – előbbi egyet, utóbbi négyet rámolt be –, míg a védekezésre, hibára és szabálytalanságra kényszerített Saints egyet sem szerzett. A bő egy félidőt emberhátrányban játszó – Dylan Hartleyt állították ki az első félidő hajrájában – Saints dicséretesen helytállt ugyan, de létszámhátrányban nem volt esélye a győzelemre.

A Leicester a tizedik bajnoki címét szerezte meg, és visszaült arra trónra, ahonnan 2011-ben a Saracens letaszította, tavaly pedig a Harlequins nem engedte felülni. A Tigers 2005 óta a döntő biztos résztvevője, öt veresége mellett most nyert negyedszer. Az alapszakaszban negyedik Northampton így tovább várhat első bajnoki címére, a Saints legnagyobb sikere az marad, hogy az elődöntőben búcsúztatta az alapszakaszt megnyerő Saracenst.

A bajnokság során a legtöbb pontot Nick Evans (Harlequins) szerezte, szám szerint 258-t, a legtöbb célt, 13-t, holtversenyben Tom Varndell és Christian Wade szerezte, mindketten az alapszakaszban nyolcadik helyen záró London Wasps kiválóságai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik