A férfiaknál a Kométa, a nőknél a Nyíregyháza vert horvát gárdát

Vágólapra másolva!
2008.02.08. 21:39
A Kométa-Kaposvár alaposan helybenhagyta a horvát OK Varazdin csapatát a férfi Közép-európai Liga alapszakaszának 16. fordulójában. A somogyi csapat legeredményesebb játékosa a 14 pontig jutó Czintula Mihály volt. A nőknél a Nyíregyháza is horvát együttest győzött le, a szabolcsiak a Mladost Zagreb ellen nyertek 3:0-ra.
Otthon nyert a Kométa
Otthon nyert a Kométa
Otthon nyert a Kométa
Otthon nyert a Kométa

A hazaiak szempontjából jelentős tétje volt a mérkőzésnek, hiszen csak egy esetleges győzelemmel maradhatott esélyük a legjobb négy közé kerülésre. Ennek megfelelően nagyon belekezdett a Kométa. Kántor Sándor és Kovács I Zoltán rendre simán átütötte a vendégek sáncát, igaz ehhez az is kellett, hogy ifjabb Laszczik Iván pontos labdákkal szolgálja ki őket. Az első technikai szünet után aztán az addig kevesebbet foglalkoztatott ifjabb Schulcz István is elkapta a bizonyos fonalat, így könnyedén nyerte meg az első szettet Zarka Péter társulata.

A folytatásban a máskor csak csereként pályára lépő Czintula Mihályé volt a főszerep. A fiatal játékos irgalmatlan bombánkkal riogatta az amúgy is megszeppentnek tűnő horvátokat és a védekezésből is vastagon kivette részét, előbb Patafta, majd Kurtes ütését is leblokkolta. A szakasz legszebb jelenete is az ő nevéhez fűződött: egy rossz nyitásfogadás után Kovács adta fel a labdát társának, aki hatalmas erővel, a hármas blokk mellet bombázta a parkettre a játékszert.

A harmadik felvonásra sem vett vissza lendületéből a kaposvári alakulat. Sorra vezették szebbnél szebb támadásaikat, melyeket a lelkes publikum vastapssal jutalmazott meg. Ezen a találkozón ismét igazi csapatként szerepelt a magyar bajnok. Aki pályára lépett, hozzátette a magáét, sőt még a cserekockában melegítő játékosok is adtak némi pluszt a többieknek, hiszen egy-egy szép megmozdulás után, hosszasan éltették társaikat.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, 16. FORDULÓ:

KOMÉTA-KAPOSVÁR–OK VARAZDIN (HORVÁT) 3:0 (21, 18, 15)
Kaposvár, 200 néző. Játékvezetők: Isaljovic, Gallaun (osztrákok)
Kaposvár: Czintula 14, ifj. Laszczik 2, Nagy J. 7, ifj. Schulcz 12, Kántor 12, Kovács I Z. 5. Csere: Molnár D. (liberó), Affentáler. Edző: Zarka Péter
Varazdin: Gotal 2, Modric 3, Patafta 7, Kurtes 8, Josic 3, Hirs 4. Csere: Strelec (liberó), Kapustic. Edző: Leonard Baric
MESTERMÉRLEG:
Zarka Péter: Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. A hátralévő két meccsünket is meg kell nyernünk és bíznunk kell abban, hogy az osztrák Aich/Dob bukni fog.
Leonard Baric: Nagyon jó csapattól kaptunk ki. A kaposváriaknál sok a fiatal tehetséges játékos, akiket Kántor Sándor remekül összefog.


Horvát csapatot vert a Nyíregyháza
Horvát csapatot vert a Nyíregyháza

A női Közép-európai Liga alapszakaszának 16. fordulójában a Betonút-NRK-Nyíregyháza hazai környezetben a papírformának megfelelően simán, három játszmában győzött a sereghajtó horvát Mladost Zagreb ellen.

Az első szettben 15:15 után Botos Fruzsina ragyogó nyitássorozatával meglépett ellenfelétől a Nyíregyháza, Katona Brigitta két bombájával már 22:15 volt az állás, Natalija Akimova ásznyitásával fejeződött be a játszma, az NRK magabiztosan jutott előnyhöz. A második felvonásban sorozatos cserékkel sem tudta megállítani a Mladost a hazai csapatot, amely Katona nyitássorozata közepette már 13:4-re vezetett. A különbség a folytatásban sem csökkent jelentősen, Bodnár Nerina értékesítette a harmadik játszmalabdát.

A harmadik rész elején Katona Brigitta fejessel szerzett pontot, ütése után a sáncról a labda a fejére, onnan pedig a horvátok térfelére hullott. 10:10-es állást követően ismét Katona szerváival lépett meg a magyar bajnokcsapat, amely 20:18 után rátett még egy lapáttal, hamarosan Botos értékesítette az első meccslabdát, így simán, 3:0-ra nyertek a nyírségiek.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, NŐK, ALAPSZAKASZ, 16. FORDULÓ:

BETONÚT-NRK-NYÍREGYHÁZA–MLADOST ZAGREB (HORVÁT) 3:0 (17, 18, 21)
Nyíregyháza, 200 néző. Játékvezetők: Hank, Porvaznik (szlovákok)
Nyíregyháza: Akimova 5, Katona 16, Erdősné 11, Merkószki 10, Botos 9, Szakmáry 1. Csere: Fekete (liberó), Bodnár 1, Miklai. Edző: Ludvig Zsolt
Mladost Zagreb: Zahora 7, Usic 2, Magdic 2, Cutuk 5, M. Jankovic 2, Becic 4. Csere: Malevic (liberó), Babic, Jelic 13, Kalapac 5, Rajkovic 2, Dubenik. Edző: Damir Jurko
MESTERMÉRLEG:
Ludvig Zsolt: A győzelemnek természetesen nagyon örülök, de kicsit elszomorít a tény, hogy rajtunk kívülálló okokból, beígért támogatások csúszása miatt ismét nehéz anyagi helyzetbe került a klub.
Damir Jurko: Sokat hibáztunk, de a jobbtól nem szégyen kikapni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik