Michelisz hetedik lett az olaszországi második versenyen, és maradt a bajnokság élén

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 15:32
Michelisz Norbert hetedikként ért célba a második versenyen Olaszországban (Fotó: Twitter/TCR Series)
Néstor Girolami nyerte meg a TCR World Tour olaszországi versenyhétvégéjének második futamát. Az argentin pilóta mellé Santiago Urrutia és Marco Butti állhatott fel a dobogóra, Michelisz Norbert a hetedik helyen látta meg a kockás zászlót, s továbbra is vezeti a bajnoki pontversenyt.

Michelisz Norbert a pole pozícióból rajtolva aratott győzelmet a 2024-es idény első futamán Vallelungában. A hétvége második viadalán a top tízet érintő fordított rajtrács következtében a magyar versenyző a tizedik helyről várhatta a piros lámpák kialvását. Az első rajtkockából Néstor Girolami vághatott neki a futamnak. Az argentin pilóta mellől Santiago Urrutia, míg a második sorból John Filippi és Ma Csing-hua indulhatott.

Girolami nem kapta el tökéletesen a rajtot, és Urrutia közel volt ahhoz, hogy megelőzze az argentint, aki végül mégis meg tudta tartani az első helyet. A mezőnyben hátrébb többen összeértek a helyezkedés során – Szami Taufik és Filippo Barberi számára már az első körben véget ért a verseny. Az autók mentésének idejére beküldték a biztonsági autót, amely három kör után állt ki a mezőny elől.

Michelisz a startnál egy hellyel került előrébb, az újraindításkor azonban nem sokáig autózhattak zavartalanul a versenyzők, ugyanis alig egy kör után ismét be kellett vetni a safety cart. Victor Fernández megforgott, és gépét a fal állította meg, ezzel ő lett a futam harmadik kiesője.

A biztonsági autó ezúttal is három kört töltött a pályán, az újraindításkor Girolami maradt az élen, a Michelisz előtt autózó Yann Ehrlacher-nak azonban gondja adódott négykerekűje motorháztetejével. Emiatt kicsivel később a fekete-narancssárga zászlót is lengették a franciának, aki ezért kénytelen volt a bokszutca felé venni az irányt.

Ehrlacher problémáját gyorsan orvosolta a csapata, így nem sokkal később vissza is tért, azonban visszaesett a 16. pozícióba. Michelisz riválisa balszerencséjének köszönhetően feljött a nyolcadik helyre, majd az előtte kialakult csatákkal is nyert egy újabb pozíciót, amikor Ma az ötödikről a kilencedik helyre esett vissza.

Eközben Girolami magabiztosan száguldott az élen, s végül elsőként szelte át a célvonalat a futam végén. Az argentin Hyundai-pilóta mögött Santiago Urrutia és Marco Butti ért célba, Michelisz a hetedik helyen zárta a második versenyt Vallelungában, ahonnan – kilencpontos előnnyel – a bajnokság élén távozhat.

Folytatás két hét múlva a marokkói Marrákesben!

TCR WORLD TOUR
OLASZORSZÁG, 2. VERSENY
1. Néstor Girolami (argentin, BRC Hyundai)
2. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Hyundai)
3. Marco Butti (olasz, GOAT Racing)
4. Esteban Guerrieri (argentin, GOAT Racing)
5. Mikel Azcona (spanyol, BRC Hyundai)
6. Thed Björk (svéd, Cyan Racing)
7. Michelisz Norbert (magyar BRC Hyundai)

A bajnokság élmezőnye egy állomás után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 59 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, GOAT Racing) 50, 3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 44, 4. Marco Butti (olasz, Goat Racing) 42, 5. Santiago Urrutia (uruguayi, Cyan Racing) 39

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik