Rali Eb: Turán „melegített” a legjobban a magyarok közül

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 20:03
null
A legjobb magyar páros Turán Frigyes és Farnadi Ágnes volt pénteken (Fotó: Sári Péter)
A rabócsiringi, telt házas szuperspeciállal kezdődött el péntek este a rali Európa-bajnokság hazai viadala, a Rally Hungary – a bemelegítő szakaszon a lengyel Miko Marczyk volt a leggyorsabb, míg a hatodik helyen végző Turán Frigyes a legjobb magyar.

Versenymódba kapcsoltak. A párosok csütörtökön és pénteken bejárták a pályákat, majd részt vettek a kvalifikáción, amely után rajthelyet választottak, este pedig egy elképesztő show keretében teljesítették a rövid, de velős szuperspeciált. A szakasz a maga 2.4 kilométerével tulajdonképpen semmiről sem döntött, a versenyzők mégis ráálltak a gázra, mert a közönség erre biztatta őket.

Ráadásul ezúttal nem csupán a stopper volt az ellenfél, hiszen párosával hajtottak a pályára, így extrém esetben (ha valakinek technikai gondja akadt, vagy mondjuk kiütötte az autó alól a futóművet…) előzésekre is sor került, tehát a pályaversenyzés összes elemét láthattuk.

A leggyorsabb a lengyel Miko Marczyk volt, a legjobb magyar Turán Frigyes, aki 2019-ben fantasztikus hajrával megnyerte a versenyt, tehát tudja, mi kell a sikerhez ezeken a pályákon. „A kvalifikáción voltak kisebb gondjaink az autóval, de most úgy tűnik, minden tökéletes. Alig várom a szombatot!” – mondta.

Az Eb-menő Csomós Miklós egy megcsúszás miatt veszített egy másodpercet, de nem szomorkodott nagyon, hiszen az igazi verseny csak most kezdődik.

A pályafutása első raliversenyét teljesítő Michelisz Norbert számára fantasztikus élmény volt a villanyfénynél megtartott szakasz, s bár a rajtja nem sikerült, a 14. hely abszolút nem rossz egy újonctól, sőt!

Szombaton 7 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, s a nap végén már tisztábban látunk az esélyekkel kapcsolatban.

RALLY HUNGARY, AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG 8. FUTAMA, NYÍREGYHÁZA
Abszolút sorrend
Szuperspeciál:

1. Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk (lengyel, Skoda Fabia) 1:36.9
2. Sesks, Franis (lett, Skoda Fabia) 0.5 másodperc hátrány
3. Cais, Bacigál (cseh, szlovák, Skoda Fabia) 1.0 mp h.

6. Turán, Farnadi (magyar, Volkswagen Polo) 1.5 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik