Formula–E: Dennis nyert, és átvette a vezetést a pontversenyben

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.16. 16:05
null
Jake Dennis újabb győzelmének köszönhetően a vb-tabella élére állt (Fotó: AFP)
Győzelemre váltotta pole pozícióját Jake Dennis a Formula–E római versenyhétvégéjének vasárnapi futamán. A dobogóra még Norman Nato és Sam Bird állhatott fel. A Mitch Evansszel ütköző Nick Cassidy nem szerzett pontot, aminek köszönhetően Dennis a világbajnoki tabella élére állt két versennyel az idény vége előtt.

 

Jake Dennis szerezte meg a pole pozíciót a római versenyhétvége vasárnapi időmérőjén. Az Andretti pilótája mellől Nick Cassidy, míg a harmadik rajtkockából Norman Nato várhatta a piros lámpák kialvását az idény 14. futamán, amivel együtt csupán három viadal maradt az idei szezonból.

Dennis jól kapta el a rajtot, Cassidy azonban veszített egy pozíciót Natóval szemben. A mezőny egyébként a falak közelsége ellenére problémamentesen eljött a startnál. Az első kör végén Cassidy visszavette a második helyét Natótól, aki mellett nem sokkal később Mitch Evans is elment, a második körben azonban jött a dráma az élmezőnyben.

Az első három helyen autózó versenyző nagyon közel került egymáshoz, majd a Cassidyt támadó Evans megcsúszott, s az Envision autójának tetején átcsúszva mindkettejüket kilökte. Bár mindketten tovább tudtak menni, beküldték a biztonsági autót, hiszen a mezőnyben hátrébb is történt néhány kisebb ütközés, és sok törmelék került a pályára.


A küzdelem két körrel később folytatódhatott, a továbbra is élen autózó Dennis mögött ekkor Nato, illetve Sam Bird alkotta az első hármast, ám előbbi első szárnya közel sem volt tökéletesen állapotban. Emiatt Nato nem tudta tartani a lépést Dennisszel, ráadásul amikor felvette a támadó módot, Bird is elé került.

A brit versenyző hamar elkezdte támadni Dennist is, aki Natóval egy időben vette szélesen a hajtűkanyart a plusz segítségért, ezért veszített az előnyéből. Bird körökön keresztül próbálta megelőzni Dennist, ám amikor a 14. körben maga is felvette a támadó módot, két helyet is veszített.

Sébestien Buemit nem sokkal később visszaelőzte, Natóval azonban a későbbi támadó módban autózásakor sem bírt. Többek között kettejük csatája miatt Dennis kissé meg tudott lógni az élen, majd elsőként szelte át a célvonalat a futam leintésekor.

A dobogón Nato és Bird ünnepelhetett vele, pontot szerzett még Edoardo Mortara, Sébastien Buemi, Maximilian Günther, Pascal Wehrlein, Stoffel Vandoorne, Dan Ticktum és Nico Müller.

Folytatás július 29–30-án a londoni idényzárón!

FORMULA–E
RÓMA, MÁSODIK VERSENY

1. Jake Dennis (brit, Andretti)
2. Norman Nato (francia, Nissan)
3. Sam Bird (brit, Jaguar)
4. Edoardo Mortara (svájci, Maserati)
5. Sébastien Buemi (svájci, Envision)

A világbajnokság élmezőnye 14 futam után: 1. Jake Dennis (brit, Andretti) 195 pont, 2. Nick Cassidy (új-zélandi, Envision) 171, 3. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 151, 4. Pascal Wehrlein (német, Porsche) 146, 5. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske) 107, 6. Maximilian Günther (német, Maserati) 101, 7. António Félix da Costa (portugál, Porsche) 93

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik