WTCR: átalakult mezőnnyel és Berthon elsőségével indult a bahreini hétvége

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.10. 09:52
null
Jól kezdte Michelisz Norbert a bahreini versenyhétvégét (Fotó: DPPI)
Nathanaël Berthon bizonyult a leggyorsabbnak a túraautó-világkupa (WTCR) utolsó előtti versenyhétvégéjének első szabadedzésén. A bahreini nyitányon a negyedik pozícióban végző Michelisz Norbert volt a leggyorsabb a magyar versenyzők közül.

 

Szűk egy hónappal az idény utolsó előtti versenyhétvégéje előtt jelentették be, hogy ez lesz a WTCR utolsó szezonja, ugyanis a sorozat megszűnik jelenlegi formájában a szaúd-arábiai idényzárót követően.

Ami egyébként a 2022-es bajnoki esélyeket illeti, négy futammal a vége előtt Mikel Azcona vezeti a pontversenyt 35 egységgel Néstor Girolami előtt. A Hyundai ráadásul Nicky Catsburggal erősítve próbálja az utolsó bajnoki címhez segíteni versenyzőjét.

Nemcsak a Hyundai pilótafelállása változott meg a bahreini hétvégére, ugyanis a Zengő Motorsport versenyzője, Rob Huff – aki mellesleg a tabella harmadik helyén áll – visszalépett az utolsó futamokon való indulástól. A 2012-es világbajnok autóját a magyar istállóval két szezonon keresztül versenyző Boldizs Bence vezetheti Bahreinben.

Az utolsó előtti forduló programja az első szabadedzéssel vette kezdetét, amelyet Nathananël Berthon zárt az élen. A francia pilóta mögött Mehdi Bennani és Mikel Azcona végzett, a magyar versenyzők közül a negyedik helyen záró Michelisz Norbert volt a leggyorsabb. Tassi Attila a 11. lett, a zengős versenyzők nem vették részt a nyitó tréningen.

WTCR
BAHREIN, ELSŐ SZABADEDZÉS

1. Nathanaël Berthon (francia, Audi) 2:11.616
2. Mehdi Bennani (marokkói, Audi) +0.300
3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) +0.338
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.389
4. Gilles Magnus (belga, Audi) +0.426
...
11. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.452
...
Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) idő nélkül
Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport) idő nélkül

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik