WTCR: Michelisz és Tassi is a top 5-ben az első futamon Vallelungában

Vágólapra másolva!
2022.07.24. 12:06
null
Michelisz Norbert egy hajszállal maradt le a dobogóról az első versenyen (Fotó: fiawtcr.com)
Néstor Girolami nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének első futamát. Michelisz Norbert sokáig harcolt a harmadik helyért, ám a dobogóra végül Mikel Azcona és Gilles Magnus állhatott még fel. Michelisz a negyedik helyen ért célba, ötödikként Tassi Attila látta meg a kockás zászlót Vallelungában.

 

Néstor Girolami szerezte meg a pole pozíciót a vallelungai időmérőn. Mellőle Mikel Azcona, a harmadik rajtkockából Michelisz Norbert várhatta a piros lámpák kialvását az első futamon. A második edzésen a sárga zászlónál túl gyorsan hajtó és emiatt háromhelyes rajtbüntetéssel sújtott Tassi Attila a kilencedik helyre parkolhatta le az autóját a rajtrácson.

A rajtnál Azcona keményen támadta Girolamit, ám az argentin végül megtartotta az első helyet. Michelisz mellett Nathanaël Berthon és Gilles Magnus is elment, Tassi egy pozíciót javított az első kanyarokban. Berthon tudta tartani a tempót az előtte haladókkal, így kissé elhúzott a többiektől, Michelisz azonban közel maradt Magnushoz.

NEM VOLT TELJES A MEZŐNY AZ ELSŐ FUTAMON
A csapatok egy része továbbra sincs megelégedve a hivatalos gumiszállító, a Goodyear abroncsaival. Azok után, hogy a Nürburgringen mindkét futamot törölni kellett a gumikat érintő biztonsági okokból, a Lynk & Co versenyzői nem vettek részt az olaszországi első futamon. A Cyan Racing indoklára szerint nem lett volna biztonságos teljesíteni a versenytávot úgy, hogy közben az ő autójuk a legnehezebb a mezőnyben.

Féltávnál többeknek akadt problémájuk, főként a gumikat illetően. Tassinak is ki kellett állnia friss abroncsokért, aminek következtében visszaesett a kilencedik helyre. A 11. körben Berthon is defektet kapott, míg Rob Huff a pálya melletti egyik reklámtáblát találta el és tolta maga előtt egy ideig.

Ezértbe kellett küldeni a biztonsági autót a 16. körben, ugyanis a pálya némi takarításra szorult. A safety car három kör után állt ki a mezőny elől, ám Girolaminak a hátralévő rövid időben is védekeznie kellett Azconával szemben. A korlátozás előtt Michelisz sokáig támadta Magnust, és ez az újraindítást követően sem változott.

Helycsere azonban már nem történt a mezőny elején, Girolami győzött, a dobogóra még Azcona és Magnus állhatott fel. Michelisz a negyedik helyen ért célba, mögé Tassi zárkózott fel az utolsó körökben, így mindkét magyar versenyző erős pontszerzéssel kezdte a napot Vallelungában.

Folytatás 17.10-kor a második versennyel!

WTCR,
OLASZORSZÁG, ELSŐ FUTAM

1. Néstor Girolami (argentin, Honda)
2. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)
3. Gilles Magnus (belga, Audi)
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
5. Tassi Attila (magyar, Honda)

A világkupa élmezőnye 9 futam után: 1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 184 pont, 2. Néstor Girolami (argentin, Honda) 153, 3. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport) 138, 4. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 137, 5. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 133 ... 9. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 85 ... 13. Tassi Attila (magyar, Honda) 53 ... 16. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) 25

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik