Műrepülés: Besenyei álma - átrepült a Korinthoszi-csatornán

Vágólapra másolva!
2014.03.27. 13:39
null
Besenyei Péter a Korinthoszi-csatornában (Fotók: Red Bull)
Besenyei Péter újabb lélegzetelállító manővert hajtott végre repülőgépével: szerda délelőtt a 6343 méter hosszú Korinthoszi-csatornán repült végig.

Az Égei- és a Földközi-tengert összekötő mesterséges hajócsatorna falai közötti repülés húsz percig tartott, a Red Bull Air Race egyik atyjának élete álma vált valóra vele. A mutatványhoz szerencse is kellett, a kedvező időjárás ugyanis elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy egyáltalán megpróbálja a repülést ott, ahol eddig senki sem ment át repülővel.

Az 1800-as évek végén (2300 évvel az ötlet első felvetődése után) Türr István és Gerster Béla tervei alapján megépített csatorna a legszélesebb pontján 24 méter széles, ezen ment végig Besenyei a nyolc méter széles gépével. S nem csupán végigrepült, trükközött is a 300 lóerős, 600 kilogrammos géppel.

„Életem álma vált valóra, a Korinthoszi-csatorna ugyanis fontos történelmi helyszín, amely régóta mozgatta a fantáziámat. Görögország csodás hely, mesés történelemmel, nagy öröm itt lenni, és végrehajtani ezt a repülést" – mondta Besenyei a repülésről.

Besenyei Péter mutatványa

A csatorna felett
A csatorna felett
Az öreg híd alatt
Az öreg híd alatt
Besenyei Péter valóra váltotta az álmát
Besenyei Péter valóra váltotta az álmát
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik