Versenytánctól a terepversenyekig – az aerobikedző már a UB Trailre készül

Kőrös AnikóKőrös Anikó
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 23:07
Szabó Vivien az utolsó pillanatban nevezett be a Szavanna Trailre. Jól tette, mert a Velencei-hegységben megrendezett terepfutóverseny 23 kilométeres távján ezüstérmet szerzett.

„Mindig is táncos sportokat űztem, Kecskeméten versenytáncoltam hosszú éveken át, később Budapesten is próbáltam folytatni, de sajnos abbamaradt. Viszont nagyon hiányzott a mozgás, és ekkor jött az aerobik, lévén az is zenés mozgásforma. Volt a BEAC-nál két edző, Pulay Szilvi és Kálmán Teréz, akiket követtem Instagramon, és láttam, hogy az edzésvezetés mellett futnak, és ezt élvezik. Az ő példájukon felbuzdulva kezdtem el én is futni, s eljárni közösségi eseményekre. Egyre jobban belejöttem, egyre nagyobb távokat mentem, és így vált rendszeressé az életemben a futás.”

„A legelsőre is szívesen emlékszem vissza, ez az Intersport Terepfutóverseny volt két évvel ezelőtt. Nem mondhatom, hogy felkészülten vágtam neki a félmaratonnak, ennek ellenére nagy élmény volt.”

Egy UTH-s nyereményjátéknak köszönhetően Viviennek idén tavasszal sikerült eljutnia egy külföldi edzőtáborba, így került kapcsolatba a Salomon Teammel, amelynek azóta is aktív tagja.

A fiatal futó következő célversenye az Ultrabalaton Trail lesz, ahol korábban már indult csapatban, most azonban egyénileg szeretné teljesíteni a 40 kilométeres távot. A pályát már bejárta, nem is a szint, inkább a táv lesz neki nagy kihívás, lévén ennyit még sosem futott terepen.

„A leghosszabb edzéstávom 35 kilométer volt. De mivel futóedzővel készülök, biztos vagyok benne, hogy maximálisan felkészülve állok rajthoz. Vincze Zsófival dolgozom, akit szintén az Instagramon kezdtem el követni, ott lett szimpatikus, és kértem fel edzőmnek.”

Vivien az utóbbi időben gyakran önkénteskedik futóversenyeken. Amire a legbüszkébb, hogy lehetőséget kapott a Salomonnál arra, hogy futóklubot vezessen.

„Körülbelül két hónapja indítottuk el a közösségi futásokat. Ennek nagyon örülök, egyrészt azért, mert annak idején én is ilyenekkel kezdtem. Másrészt, mivel sportszakmai végzettségem is van, és edzőként dolgozom, mindig is próbáltam az embereket motiválni a sportolásra, és nagyon jó, hogy most hétről hétre építhetem a csapatot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik