Nagy kihívás lesz az evezősöknek a budapesti regatta

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 20:27
Március 19-én tizedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi evezősversenyt, a Budapest Kupa Regattát, amely több szempontból is izgalmasnak ígérkezik.

Két év szünet után rendezik meg ismét Budapesten a nemzetközi evezős versenyt, a Budapest Kupa Regattát, a március 19-i eseményre már lezárult a nevezés. Izgalmakban biztosan nem lesz hiány, ugyanis nyolc országból körülbelül kétszázan vesznek részt az évadnyitónak is nevezhető viadalon. S hogy mitől lesz különleges?

„Már önmagában az nagy dolog, hogy két év után ismét meg tudjuk rendezni – mondta a Csupasportnak Orbán Gergely főszervező.

– Sajnos az utóbbi két évben a koronavírus-járvány miatt nem volt rá lehetőség. Érdekesség, hogy ez a tizedik kiírás, de most indulnak először egypárevezősök. A másik különlegesség, hogy nagyon korán lesz megrendezve. Az evezősök ilyenkor általában téli edzéseket végeznek, ezért nagy kihívás nekik, már csak azért is, mert az óbudai ág nagyon trükkös szakasz. Emellett eltér a hagyományos evezősversenyektől, mert üldözéses viadal nem nagyon szokott lenni itthon. Harminc másodperces időközökkel indítják a résztvevőket, izgalmasnak ígérkezik.”

A verseny az Óbudai-sziget Szentendre felé eső csücskétől indul, és a XXIII. János pápa Parknál lesz a cél, egyúttal itt lesz a versenyközpont, ahova bárki kimehet szurkolni. Az egypárevezősök mellett indulnak még négypárevezősök és nyolcasok is, összesen húsz kategóriában lehetett nevezni. Az első három helyezett arany-, ezüst-, bronzérem díjazásban részesül, emellett minden helyezett emlékérmet kap.

Nyitókép: Sebestyén Soma

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik