Drexler Gábor újra elindulna az Ultrabalatonon és egy 24 órás versenyen is

Márványkövi FerencMárványkövi Ferenc
Vágólapra másolva!
2022.01.31. 14:39
Az ultratávfutó tavalyi Ub-versenye nem úgy sikerült, ahogyan eltervezte, de megtanulta a leckét, és az idén másként osztaná be az erejét.

Drexler Gábor tavaly csupán a Riska One Way Ticket Run, az Ultra Tisza-tó 130 km, a Korinthosz 160 km és az Ultrabalaton versenyen vett részt, ám így is eredményesen zárta az évet: a férfiak mezőnyében és összetettben egy-egy első, és második, valamint két harmadik hellyel gazdagodott.

„Az Ultrabalaton kivételével mindegyik verseny szerepelt a terveimben – kezdte évértékelőjét Csécsei Zoltán tanítványa. – Ez volt az első kétszáz kilométer feletti megméretésem, és bár elégedett vagyok, talán jobban is sikerülhetett volna. Összességében minden versenyemen úgy szerepeltem, ahogyan elterveztem.”

Drexler Gábor számára az Ultrabalaton bizonyult a legtanulságosabbnak, mert úgy érzi, nem sikerült kihoznia magából a lehető legtöbbet, de így legalább van miből építkeznie.

„Nem tudtam előre, mi vár rám kétszáz kilométer felett. Talán abban hibáztam, hogy előtte nem beszéltem át Csécsei Zoltánnal, hogyan építsem fel a versenyt.

Féltávhoz érve lassítottam, mert attól féltem, nem bírom a végét, de mint utóbb kiderült, felesleges volt az aggodalmam.

A déli part közepénél aztán gyorsítottam, úgyhogy a végén újra jó tempóban futottam. Mindenesetre sokat tanultam az esetből.”

Drexler Gábor 2021-es eredményei:

Riska 1 Way Ticket Run: 3. hely (összetett és férfiak)
Ultra Tisza-tó 130 km: 1. hely (összetett és férfiak)
Korinthosz 160 km: 2. hely (összetett és férfiak)
Ultrabalaton 216 km: 3. hely (összetett és férfiak)


A felkészülés jegyében a karácsony alatt sem állt le a futással, ugyanazt az edzésmunkát végezte, mint versenyidőszakban. Jelenleg hetente hatszor edz, és egy hét alatt száz, de inkább kétszáz kilométert fut. A korábbi évektől eltérően azonban az idén magának állítja össze a versenytervet.

„Mindenféleképpen szeretnék újra elindulni az Ultrabalatonon, tervben van az Ultra Tisza-tó is, és vélhetően nem hagyom ki a One Way Ticket Runt sem. Hogy miképpen alakul az ősz, egyelőre nem tudom.

Szeretnék elindulni egy nemzetközi huszonnégy órás versenyen is, ám ehhez először a magyar bajnokságon kell teljesítenem az A-szintet.

Mivel az Ultrabalaton nem ilyen minősítőverseny, egyelőre csupán vágy a nemzetközi egynapos megméretés. Már nézegetem a kvalifikációs versenyeket, amelyek közelebb visznek elképzeléseim megvalósításához.”

Zárásként lehetséges ellenfeleivel kapcsolatban kérdeztük Drexler Gábort, aki határozott választ adott.

„Sohasem nézem, ki áll a rajtvonalon. Kétszáz kilométeren bármi megtörténhet, nem számít, hogy éppen Bódis Tamással vagy Csécsei Zoltánnal kell felvennem a küzdelmet. Továbbra is kellő ösztönzőerő, hogy egyszer Csécsei Zoltán mellett állhassak a dobogón a huszonnégy órás világbajnokságon. Minden vágyam, hogy egy ilyen rangos versenyen képviselhessem a magyar színeket.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik