Vérrel és futással segítenek

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 13:21
Az idén is megrendezik az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány által szervezett, véradással egybekötött jótékonysági futást, amelyen a terv szerint szeptember 6. és 11. között hat napon át 600 kilométert futnak le a résztvevők.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is megrendezik az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány által szervezett, véradással egybekötött jótékonysági futást. A koronavírus-járvány miatt tavaszról őszre tették át a futás időpontját, amely így szeptember 6-án rajtol, és a terv szerint 11-ig tart. Ám egyelőre képlékeny a helyzet.

„Folyamatosan figyeljük a járványhelyzetet; Szerbia egyelőre még sárga zóna, így kérdéses, hogy a határon túl is folytathatjuk-e a futást – mondta a Csupasportnak Gui Angéla, az eseményt szervező karitatív futónagykövet. – Az is elképzelhető, hogy két részletben rendezzük meg a futást, de a cél természetesen az, hogy tartsuk magunkat az eredeti tervhez. Mivel 2020 a nemzeti összetartozás éve, jelképesen az ország középpontjából, Szarvasról rajtolunk, a befutó pedig a vajdasági Muzslyán található Emmausz fiúkollégiumba lesz, ahol a bentlakás 2002 óta nyújt hiánypótló és egyedüli lehetőséget a Nagybecskereken tanuló magyar gyermekek számára. A véradás mellett nekik gyűjtünk adományt, illetve sporteszközöket. Már több felajánlás is érkezett, a Nemzetközi Teqballszövetség például felajánlott egy asztalt, amiért köszönettel tartozunk, de több kerékpárt és egyéb sporteszközöket is kaptunk már.
Összesen húsz ponton lehet majd csatlakozni a futáshoz, de fontos, hogy nem versenyről van szó. A cél, hogy adományokat gyűjtsünk, és felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára, amire a járványveszély után még nagyobb szükség van.”

Aki a futás alatt vért ad, amellett, hogy futó donorrá válik, részt vesz egy sorsoláson is, amelyen wellnesshétvégét nyerhet, valamint egy VIP-belépőt a Ferencváros egyik hazai mérkőzésére. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is több ultrafutó csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, Sperka Tamás, Szimandl Anita és Nárai Balázs váltóban futja le a 600 kilométeres távot.

A jótékonysági futásról további részletek az egyverbol.hu oldalon olvashatók.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik