BLOGRA FUTOTTUNK Itt a nagy instant futások időszaka!

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 09:55
A futófantázia szárnyalhat. Itt a jó idő, sőt jön a nagy versenyek időszaka, de sajnos le kellett mondani a kihívásokról – csakhogy vannak, akik ebben a helyzetben is feltalálják magukat!

Ahogy minapi bejegyzésünkben olvashattátok, mi nem bírjuk megvárni az Ultrabalaton októberre halasztott rajtját, és instant futás keretein belül a két csapat tagjai az eredeti időpontban teljesítik a 221 kilométert. Természetesen mindenki a saját környezetében fut, s telefonhívással indítja el az utána következőt. Átlagban 11.5 kilométer jön ki fejenként, ugyanúgy szakaszbeosztást készítettünk, ahogy szoktunk, így nagyjából tudjuk, kire mikor kerül sor.

Abból a szempontból is remek ötlet ez a „Home UB”, hogy mindenkinek pluszmotivációt ad az edzéseihez, újra érezzük az összetartozást, a csapatszellemet, külön, mégis együtt készülünk.

A teljesítéseinket egy-egy fotóval dokumentáljuk, így örökítjük meg saját instant Ultrabalaton-futásunkat!

 

SPORTSPIRIT.HU


Gy. Szabó Csilla betegsége miatt kénytelen volt hosszabb időt kihagyni a futóedzésekből, így nem megy könnyen az újrakezdés.
A motivációt mindig meg lehet találni – megadhatja egy jó csapat vagy akár a pillanatnyi elégedettség és boldogság érzését edzés közben.

 

GYEREFUTNI.BLOG.HU


Krátky Egont érdekes kérdéssel keresték meg: lehet-e maratonit futni szénhidrátpótlás nélkül? Nos, a remek szakmai bejegyzéseiről is ismert futó ebben a témában bontja ki a választ, és talán azokat is meggyőzi a frissítés fontosságáról, akik éppenséggel a szénhidrátbevitelt elbagatellizálták a hosszabb teljesítések közben.

 

NEMMARATONMAN.BLOG.HU


Hogyan lehet hosszú kihagyás, sok egészségügyi probléma után visszatérni a futáshoz? Sőt, vissza lehet-e térni egyáltalán? Mi az a kezdő lökés, amely újra elindít az egészségesebb élet útján? Marcsinkó Péter régen várt bejegyzéséből kiderül.

 

WITHOUTCATARSIS.BLOG.HU


Mit tehetnek a futók, ha hiányolják a versenyeket? Megszervezik maguknak a saját, virtuális versenyüket! Éppen egy ilyen tíz kilométeres futásról olvashatunk, amelyet a szerző őrületes tempóban nyargalt végig.

 

GYG-TEREPFUTASAI.BLOG.HU


Györgyi Gábor A Körnek ugyan nem a teljes szakaszát futotta meg amolyan erő- és állapotfelmérés gyanánt, de így is több mint száz kilométert teljesített, 4715 méter pozitív szintemelkedéssel.
A Kör a Börzsönynek szinte a teljes szakaszát érintő kihívás, amely az év bármely időszakában teljesíthető. Összesen 152 kilométer hosszú, és 7100 méter a pozitív szintemelkedés.

A bejegyzésben a tizenkilenc órás teljesítés tapasztalatait olvashatjuk, szakaszról szakaszra!

 


MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Kell a változatosság


 

KREMLICZA LEVENTE

 

Ezt a gyakorlatban úgy lehet kivitelezni, hogy két-három hetente beiktatunk egy-két olyan edzést, amit egyébként nem szoktunk végezni – mondjuk, ha valaki többnyire síkon fut, akkor egy-egy erős dombos futást, ha valaki inkább terepen edz, akkor egy laza futást síkon. Lehetőség rengeteg van, és a sokrétű, változatos gyakorlás lehetővé teszi, hogy komplex módon fejlesszük képességeinket.


 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik