Szállt a korong a Széll Kálmán téren!

Vágólapra másolva!
2020.03.03. 14:33
Figyelemfelhívásként, a sportág népszerűsítéséért tartottak bemutatót a frizbisek a főváros egyik frekventált pontján, közben a szövetség alelnöke ismertette a szakág idei terveit.

Látványos bemutató részesei lehettek, akik péntek délután a Széll Kálmán téren jártak, ahol a Magyar Repülőkorong-szövetség rendezett villámcsődületet. Válogatott és igazolt versenyzők mutatták be a freestyle és az ultimate frizbi szakág szépségeit. Bár a nagy szél miatt nem mindig ott landoltak a korongok, ahová szánták, a járókelők így is nagy érdeklődéssel figyelték az eseményt, és zárásként többen be is szálltak a korongok reptetésébe.

Az eseménnyel a szövetség elsősorban a március elején induló nemzeti bajnokságra kívánta felhívni a figyelmet.

„Idén először szerepel a magyar válogatott felnőtt-világbajnokságon – jelentette ki Hamar László alelnök. – Júliusban Hollandiába utazik a vegyes csapat, s a tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző ifjúsági lányokra épülő U20-as válogatott is részt vesz a vb-n. Örömteli, hogy idén hét egyesület nevezett az NB I-be, a juniorbajnokságot is bővítettük, s a fiatalok már négy fordulóban mérik össze tudásukat, egészen az U11-es korosztálytól. Cél, hogy kétezerhúszban megduplázzuk a versenyengedéllyel rendelkező sportolók számát.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik