Frizbi: ezt kapd el – iskolai kampányt indít a szövetség

Vágólapra másolva!
2023.11.28. 10:20
null
Népszerűsíteni szeretnék a frizbit (Fotó: AFP)
Címkék
Az utánpótlásbázis kiszélesítését tűzte ki célul a Magyar Repülő Korong Szövetség, amely „Ezt kapd el” névvel nagyszabású kampányt indít az általános és középiskolákban.

 

Ennek keretében több száz sporteszközt juttat el az MRKSZ az oktatási intézményekbe, a hazai sikersportágnak is tekinthető ultimate frizbi (csapatsport) további népszerűsítése érdekében – tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Az MRKSZ sikeres évet zárt nemzetközi téren: az U20-as vegyes ultimate válogatott ezüstérmet nyert az olaszországi Európa-bajnokságon. Disc golf (egyéni verseny, a golfhoz hasonlóan szakaszokat kell teljesíteni) sportágban pedig a Szarvason rendezett masters Európa-bajnokságon 27 ország 153 versenyzője vett részt.

Az idei szezon valamennyi felnőttversenyét a Budapest Heroes nyerte meg az ultimate frizbi sportágban, a 14 fordulóból álló NB I-ben veretlenül védte meg címét, ahogy a Ligakupában és a férfi Magyar Kupában is. Emellett idén először a női Magyar Kupát is elhódították Hamar László tanítványai.

Ebben az évben először rendeztek NB II-es bajnokságot, amelyet a Székesfehérvári Frizbi SE nyerte meg, így jövőre a nyolccsapatos NB I-ben indulhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik