BLOGRA FUTOTTUNK Csősál! A téli nindzsafutás szépsége

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2020.01.16. 16:24
A hétvégén a zúzmarások, azaz a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál, illetve a Tihany Trail versenyzői kerültek fókuszba – nagyon menők azok a futók, akik ilyen cudar időben is versenyzésre adják a fejüket!

Én magam csak helyben edzettem, aminek megvan az az előnye, hogy utána rögtön forró zuhany alá állok, így nem fenyeget a megfázás veszélye. Szombaton fokozó edzést csináltam, vasárnap pedig laza kocogás volt a menü. Mivel meglehetősen hideg volt, nindzsaszerkóban riogattam a helybélieket.

Szokták kérdezni, miért jó a csősál a nyakamon s időnként a szám előtt. Nos, amikor úgy érzem, elég már a hideg levegőből, laza mozdulattal felhúzom, és máris átmelegítem a levegőt.

Ahogy olvastam a bejegyzéseket, sokan osztották meg az ez évi futóversenyes terveket és célokat – bízzunk benne, minél több meg is valósul! Nekem konkrét célom nincs, csupán az, hogy hetente öt alkalommal tudjak edzeni, és ebből legalább kettő futás legyen. Ha ezt sok héten keresztül meg tudom majd csinálni, elégedett leszek!

Szerencsére nem fukarkodtatok a bejegyzésekkel, volt miből szemezgetni.

 

UTRAKELEK.WEBNODE.HU (blog)


Hernádi László bejegyzéséből sok mindent megtudhatunk arról, hogy mit tudnak a mai futóórák, mi alapján választotta ki az új szerzeményt, sőt történelmi áttekintést is kapunk a sportórák elődeiről!

 

KMKOVEK.BLOG.HU


A szerző a sok teendő és probléma miatt a Firenzei maratonijáról csak most írta meg beszámolóját. „Kimaxolták” az olaszországi kiruccanást, mert a verseny előtt még egy operaelőadást is megnéztek – így kell összekötni a kellemest a hasznossal!

 

FUTNIMENTEM.HU


Evetovics-Balla Hajnalka két érdekes cikket is írt. Az egyik, hogyan kerülhetjük el a futósérüléseket, hogyan kell okosan edzeni, táplálkozni! A másik téma pedig a fogyni vágyóknak ad tippeket, hogyan lehet a futással eredményt elérni.
Sokan hiszik, ha elkezdenek futni, leolvadnak a kilók, azonban érdemes néhány részletre jobban odafigyelni, ami ezt elősegítheti; természetesen itt is fontos a türelem, ezekről olvashatunk a bejegyzésben.

 

ROADRUNNERDIARY.WORDPRESS.COM


Amikor a futó elmegy pilatesórára, s kellő magabiztossággal nézelődik, hogy milyen kis pillekönnyű edzés lesz – aztán rádöbben, hogy a túlélésért kell küzdenie – na, ennek a vicces sztoriját olvashatjátok!

 

HOSSZUTAV.BLOG.HU


Három beszámolót is olvashatunk a Gútai vízkereszt maratoniról, amelynek egyik érdekessége, hogy nem startpisztollyal indítják a mezőnyt, hanem ágyúval!

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND


Ne ugorjunk mindenre!


 

KREMLICZA LEVENTE


Végezzünk több statikus, izometrikus gyakorlatot, próbáljuk kímélni az amúgy is sokat terhelt testrészeinket.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik