Új világrekord: 51.2 kilogramm!

Vágólapra másolva!
2018.11.25. 18:30
Horgászni jó! Hát még ha valaki kapitális halat kap horogra. A 2018-as esztendő sem múlik el világrekord nélkül, a hordó méretű pontyot ráadásul Magyarországon fogták ki. A képek önmagukért beszélnek.

Az alábbi mondatot ki lehet törölni a szótárból: ötven kilogramm fölötti pontyot sosem akasztottak még horogra.

Mostantól ez a mondat nem igaz, hiszen a napokban megdőlt a pontyvilágrekord! Ráadásul Magyarországon, a Balatonhoz közel, a Balatonederics melletti Euro Aqua horgásztavon fogták ki. A dolog szépséghibája, hogy nem helyi horgász, hanem egy kifejezetten a kapitális példányok megakasztása miatt hazánkba utazó holland sporthorgász fogta ki a zsíros szörnyet. Michel Shoenmakers saját bevallása szerint maga sem hitt a szemének, amikor sikerült kiemelnie a vízből az 51.2 kilós pontyot. Azonnal hívta a helyi halőrt, hiszen sejtette, valami egészen különleges akadt a horgára.

A mérlegelés után kiderült, hogy a hatalmas uszonyosnál nagyobbat még sehol a világon nem fogtak, így a tóból kihúzott hal világrekord. A holland horgász a gigantikus méretű pontyot fotózás után visszaengedte a vízbe, így ha valaki türelmes, egy-két év múlva még kövérebben akaszthatja horogra. A kép önmagáért beszél, a tinédzser méretű pikkelyes már-már rémisztő méretű.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik