SUP: strapabíróbb, mint hinnénk!

Vágólapra másolva!
2018.06.14. 14:37
Könnyen tárolható, egyszerűen hordozható, stabil és erős – noha jellemzően a kemény SUP-deszkákat kedvelik, a felfújható változat is remek választás. Négy okot sorolunk fel, hogy miért.

Manapság szinte bármelyik, sporteszközöket forgalmazó boltban lehet kapni (vagy legalábbis rendelni) a Stand Up Paddle-höz, azaz az SUP-hoz szükséges deszkákat. Az állószörfhöz, másként állóevezéshez azonban nemcsak a kemény, masszív deszkák jöhetnek szóba, hanem a felfújható változat (Inflatable Stand Up Paddle, azaz ISUP), amelyből ugyancsak sokféle létezik.

Íme, négy ok, miért jók a felfújható deszkák!

1. Tárolás
Az ISUP-deszka kisebb hátitáska-méretűre hajtogatható, így könnyű tárolni.

2. Szállítás
Hasonló okokból egészen egyszerű a szállítása is, márpedig amikor bepakolunk az autóba a családi nyaralásra, egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora helyet kell szorítanunk a SUP-deszkának.

3. Strapabírás
Kering az interneten egy videó, amelyen látható, hogy autó megy át a felfújható deszkán, de semmi baja sem lesz. És a deszkának sem! Strapabíró, ugyanakkor könnyebben használható, mint a masszív társak.

https://www.youtube.com/watch?v=X08nFOWP_Ug

4. Biztonság
A felfújható SUP-ok kevésbé csúszósak, mint a kemények, ezért a kisgyerekkel SUP-olóknak ideálisabb lehet, mert kisebb eséllyel csúszik le róla a kölyök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik