UEFA: idén Budapesten lehet az európai Szuperkupa-meccs – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 08:35
null
Idén Budapesten csaphat össze a BL és az El győztese az európai Szuperkupáért (Fotó: Getty Images)
A Sky Italia értesülései szerint idén Porto helyett Budapesten rendezhetik meg a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének csatáját, az európai Szuperkupa-mérkőzést.

 

Az olasz portál csütörtök este több, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga jelenlegi idénye hátralévő részének lebonyolításával kapcsolatos információt hozott nyilvánosságra. Az egyik ilyen nem új keletű, a Bildhez hasonlóan ugyanis most már a Sky Italia is úgy tudja, hogy idén nyolcas döntőt rendeznek a BL-ben Lisszabonban, a negyeddöntőtől kezdve egymeccses párharcokkal. Ha ez megvalósul, akkor Portót (és Portugáliát) megfoszthatják az európai Szuperkupa-mérkőzés megrendezésétől, amelyre így Budapesten kerülhet sor. Pontos dátumról egyelőre nem tudni.

„Az MLSZ számos rangos rendezést nyert el a közelmúltban, és a jövőben is vannak már nekünk ítélt rendezvények – reagált a hír kapcsán az MTI megkeresésére Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője. – Többször jeleztük a nemzetközi szervezeteknek és a hazai közvéleménynek, hogy további rendezvényeknek is szívesen adunk otthont. Ami a mostani versenyeket illeti, ameddig nem ismerjük az UEFA döntését a szervezés részleteiről – időpont, mérkőzések száma, nézők részvétele –, addig felelőtlenség volna nyilatkoznunk.”

Hivatalos bejelentés jövő szerdán, június 17-én várható az ügyben, az UEFA végrehajtó bizottsága ekkor dönt a BL-t, az El-t, valamint a jövő évi Európa-bajnokságot és a Nemzetek Ligája lebonyolítását érintő kérdésekben.

Amiben a Sky Italia és a Bild értesülései eltérnek: az olaszok úgy tudják, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek még le nem játszott visszavágóira (Manchester City–Real Madrid, Bayern München–Chelsea, Juventus–Lyon, FC Barcelona–Napoli) a csoportgyőztesek otthonában, vagyis Manchesterben, Münchenben, Torinóban és Barcelonában kerül sor az eredeti tervek szerint, ezzel szemben a német lap arról ír, hogy már ezeknek a meccseknek is Lisszabon ad otthont.

Szintén a Sky Italia híre, hogy az Európa-liga nyolcas döntőjét Németországban, míg a női Bajnokok Ligájáét Spanyolországban rendezik, ám konkrét városokról itt nem esik szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik