Az MU egy pontra volt jó a Sahtar ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.02. 20:30
A győzelemmel rajtoló Sahtar Doneck a szintén három ponttal induló Manchester Unitedet fogadta a Bajnokok Ligája A-csoportjának 2. fordulójában. Hiába őrizte majdnem egy órán át az előnyét a védekező Manchester United, a lelkesen hajtó, de sokat hibázó Sahtar végül egyenlített, így otthon tartott egy pontot. A csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen egy 92. percben szerzett parádés szabadrúgásgóllal 2–1-re legyőzte a Real Sociedadot.

Welbeck (jobbra) góljával szerzett vezetést a United (Fotó: Action Images)
Welbeck (jobbra) góljával szerzett vezetést a United (Fotó: Action Images)

SAHTAR DONECK–MANCHESTER UNITED

LEVERKUSEN–REAL SOCIEDAD

Az első fordulóban pont nélkül maradó csapatok élvezetes első félidőt produkált, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ám úgy tűnt, 0–0-val vonulnak szünetre a felek. Az első félidő hosszabbításában azonban érkezett Simon Rolfes, és a Manchester United otthonában is betaláló leverkuseni játékos egy remek fejessel vezetéshez juttatta a Bayert. 1–0

A második félidőt nagyon aktívan kezdte a Real Sociedad, ami hamar meghozta az eredményét. A vendégek tizenegyeshez jutottak, és bár Carlos Vela lövését Bernd Leno kivédte, a kipattanóra a mexikói ért oda elsőként, és másodszor már nem hibázott. 1–1

Idegenben is kifejezetten bátran játszott a baszk csapat, ám a félidő végén újra kapitulált, így ismét pont nélkül maradt. A Leverkusen hőse a 85. percben csereként beálló Jens Hegeler lett, aki a 92. percben szabadrúgásból mértani pontossággal tekert a jobb felső sarokba. 2–1

A mérkőzés előtt a legfontosabb kérdés az volt, hogy a Manchester United a bajnokságban tapasztalt gyengébb formáját hozza-e, vagy folytatja a BL-ben megkezdett győzelmi sorozatát.

Az első negyedóra rendkívül alacsony színvonalú játékot hozott. Hosszú indításokkal operáltak a küzdő felek, de ritka volt, hogy többször is csapattársnak tudtak volna passzolni. Aztán amikor már kezdtek a játékkal is foglalkozni a csapatok, rögtön megszerezte a vezetést a Manchester United. A 18. percben a jobb oldalon alakult ki az angol csapat támadása, bedobás után Fellaini játszott középre, ahol a hibázó védők közé bedobta magát Welbeck, és esetében 4 méterről a kapuba továbbított. 0–1

Ami a gól után történt, az a futball kevésbé szép arcát mutatta. A Sahtar ment előre becsülettel, futott is, rúgott is, de a tizenhatos előterében elfogyott a tudománya. A Manchester United védői mindig idejében odaértek, a beadásokba beleléptek, és higgadtan hozták ki a labdát, hogy aztán a középpályán lelkesen elszórják... A Sahtar igyekezete csak szögletekre volt elég, manchesteri szempontból pedig bőven jónak tűnt az az egygólos előny.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első félidőben abbahagyták a csapatok. Lelkesen támadott a Sahtar, a MU pedig szorgalmasan védekezett. Annyi újdonság azért akadt, hogy a félidő első tíz percében a bal oldalon több veszélyes akciót is vezettek a hazaiak, ilyenre az első félidőben nem volt példa. Az MU továbbra sem volt hajlandó megszakadni az erőlködésben, biztonsági játékkal őrizte soványka, de értékes előnyét.

Az utolsó húsz percben letámadásra váltott a Sahtar, hibára akarta kényszeríteni a vendégvédőket. Ehhez azonban gyakrabban kellett volna üresbe mozogniuk a csatároknak, de mivel ezt nem tették, fel-felharsant a füttyszó a Donbasz Arénában.

Figyelmeztető volt azonban, hogy a hazai csapatból Rakickijnak többször is sikerült a védők mögé kerülnie, és veszélyes beadásokkal zavart keltenie a manchesteri védelemben. Mivel az angol védelem nem találta ennek az ellenszerét, rá is fizetett az MU a túlságosan defenzív taktikájára.

A 76. percben ugyanis egyenlített a Sahtar. Megint Rakickijé volt az érdem, aki a bal oldalról, az ötössel egy magasságban adott középre, Vidicsről lepattant a labda, éppen az érkező Taison elé, aki 8 méterről, irtózatos erővel vágta a léc alá a Sahtar egyenlítő gólját. 1–1

A gól után vérszemet kapott a Sahtar, ekkor már a manchesteri csapatnak momentumai sem voltak, beszorult a saját kapuja elé. De ezt annyira jól tette, hogy újabb gól már nem született, így igazságosnak mondható döntetlennel, továbbra is veretlenül várhatja a két csapat a harmadik fordulót.



BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SAHTAR DONECK (ukrán)–MANCHESTER UNITED (angol) 1–1 (0–1)
Doneck
, Donbasz Arena. V: Královec (cseh)
Gólszerző: Taison (76.), ill. Welbeck (18.)

BAYWER LEVERKUSE–REAL SOCIEDAD 2–1 (1–0)
Leverkusen, BayArena. V: Karaszjov (orosz)
Gólszerző: Rolfes (45+1.), Hegeler (92.), ill. Vela (51.)

AZ ÁLLÁS
1. Manchester United21105–3+24
2. Sahtar Doneck21103–1+24
3. Bayer Leverkusen21014–5–13
4. Real Sociedad20021–4–30

PERCRŐL PERCRE


93. perc: Vége! Igazságosnak mondható a döntetlen. 1–1
92. perc: Őrzi az állást a Manchester is. Welbeck helyett Jones érkezett.
91. perc: Újabb Sahtar-csere. Taison helyett Bernard.
90. perc: Cserélt a Sahtar, Luiz Adriano helyett Ferreyra a pályán.
85. perc: Majdnem megszerezte a vezetést a Sahtar! Taison akart élesen középre játszani a jobb oldalon, az alapvonal közeléből, de a beadása megpattant egy védőn, és befért volna a léc alá, ha De Gea bravúrral szögletre nem üti a labdát.
84. perc: Cserélt a Sahtar, Fernando helyett Ilsinho lépett pályára.
• Most lesz nehéz a Manchesternek, hiszen eléggé megnyugodtak a játékosai az előnytől. Itt az idő, hogy újra felpörögjenek.
76. perc: GÓÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A SAHTAR! Megint Rakickijé volt az érdem, aki a bal oldalról, az ötössel egy magasságban adott középre, Vidicsről lepattant a labda, éppen az érkező Taison elé, aki 8 méterről, irtózatos erővel vágta a léc alá a Sahtar egyenlítő gólját. 1–1
71. perc: Robin van Persie lőhetett volna gólt, de hiába tüzelt fordulásból, 14 méterről, lövésébe belelépett Rakickij.
• Giggs rekordot döntött! Ez a 145. BL-mérkőzése, ennél többször senki sem lépett pályára a sorozatban.
66. perc: Itt az első csere. Ryan Giggs érkezett Fellaini helyére.
65. perc:
A szabadrúgásból Srna 22 méterről a sorfalat találta telibe.
64. perc: Megint Douglas Costa kerülhetett volna helyzetbe, ha Vidics a mezénél fogva le nem rántja. Villant a sárga az MU „csékájának”.
63. perc:
Douglas Costa vezette a labdát a Manchester United kapujára, balra játszott, a felfutó Sevcsuknak, aki kissé elhamarkodottan középre játszott, könnyedén mentettek a védők.
61. perc: Fellaini kihúzta – no nem a gyufát, hanem a sárga a lapot a bíró zsebéből, mert hátulról ellökte Taisont.
55. perc: Megint Sevcsuk adott középre a bal oldalról, de Taison nem tudta rendesen átvenni a labdát a tizenhatoson belül a védők szorításában, így persze lövéshez sem juthatott...
52. perc: SAHTAR-LEHETŐSÉG!
Sevcsuk szerzett előnyt a bal oldalon, élesen középre lőtte a labdát, azonban a berobbanó csatárok elől De Gea szépen felszedte a labdát. Az eset közben a kapus megütötte a fejét, de kemény fából faragták, folytatta a játékot.
50. perc:
Rakickij lőhetett szabadrúgást, de erős lövése kicsivel a kapu mellett ment el.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

MÁSODIK FÉLIDŐ

A szünetre pihenés gyanánt ajánljuk a Manchester United feleségeinek és barátnőinek hölgykoszorújáról szóló cikkünket.

SZÜNET!

45. perc: Vége az első félidőnek. Ami azt illeti, láttunk már jobb meccset is, a taktikus Manchester United őrzi egygólos előnyét. 0–1
39. perc:
Az első De Gea-védés! Alex Teixeira csalta a távolságot, de magát is becsapta, ezért 15 méteres gyenge lövése elhalt az MU kapusának a kezében.
37. perc:
EZ LEHETŐSÉG VOLT! Van Persie igyekezett ördöngös cselekkel betörni a Sahtar tizenhatosán belülre, sikerült is neki, de amikor lőhetett volna, Fernando szögletre mentett.
34. perc: Fellainire „utazik” a cseh bíró. Legalábbis a Manchester United játékosa szerint, aki azt nehezményezte, hogy ölbeülős akcióját szabálytalanságként értékelte a bíró.
• Többet van a labda a Sahtarnál, de szögleteken kívül nem tud helyzetet kialakítani. A szórványos manchesteri akciókban egyelőre több a fantázia.
26. perc: Evra olyan ügyesen rúgott oda Srnának, hogy a horvát játékosnak még a cipője is lerepült...
22. perc:
Tűzijáték a Manchester kapuja előtt. Egy szöglet után Fellaini kifejelte a labdát, csakhogy röviden, lecsapott rá Rakickij, akitől Alex Teixeira elé perdült a labda, de a Sahtar játékosa messze mellé lőtt.
18. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A MANCHESTER UNITED! A jobb oldalon alakult ki az angol csapat támadása, bedobás után Fellaini játszott középre, ahol a hibázó védők közé bedobta magát Welbeck, és esetében 4 méterről a kapuba továbbított. 0–1


01by 21cad

15. perc:
Welbeck kapott jó átadást a tizenhatos vonalánál, de amikor befordult a kapu felé, Kucser szerelte.
14. perc:
GYANÚS! Cleverley lába közelében esett nagyot a tizenhatoson belül Alex Teixeira, ám a bíró szerint szó sem lehetett tizenegyesről.
13. perc: Luiz Adriano húzta meg a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, de hosszan szöktette magát, Rafael szerelni tudott.
8. perc: Cleverley átadásából Van Persie lőhetett 18 méterről, fordulásból, de labdája nem talált kaput.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SAHTAR DONECK–MANCHESTER UNITED LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA-CSOPORTMÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik